Nieuwe generatie pneumatische klemmen

Pneumatische klemmen

Nieuwe pneumatische klemmen van SCHUNK

Altijd een stap voor: SCHUNK was de eerste onderneming die pneumatische klemmen op de markt bracht. Het modulaire systeem TANDEM3 zet dit succesverhaal voort: de nieuwe serie vervangt het bestaande modulaire systeem TANDEM-plus en breidt het portfolio uit met talrijke varianten. Daarmee biedt SCHUNK meer oplossingen en prestaties voor het opspannen van werkstukken in het standaardbereik dan enig ander bedrijf en maakt het de weg vrij voor gebruik in geautomatiseerde machinebelading.

Op het eerste gezicht springen de drie groeven van de TANDEM KSP3 klem in het oog. Maar het zijn vooral de innerlijke waarden die het eerste product van het modulaire systeem TANDEM3 onderscheiden van zijn voorganger. SCHUNK vervangt met het nieuwe aanbod pneumatische klemmen het bestaande modulaire systeem TANDEM plus en vult het aan met varianten met extra technische kenmerken. Een ervan maakt de gepatenteerde bewaking van de positie van de basisbek mogelijk via dynamische druk, een andere maakt het mogelijk het luchtsysteem via de bek te besturen. Voorheen was het alleen mogelijk om de positie van de bek of de aanwezigheid van het werkstuk met extra inspanning te bewaken. Dankzij de standaardintegratie opent SCHUNK nieuwe toepassingsgebieden op het gebied van geautomatiseerde bewerking.

Zeer hoge klemkracht, talrijke varianten

En de KSP3 heeft nog een innovatie: dankzij de geïntegreerde veerconstructie in de klem heeft deze een hogere klemkracht dan alle voorgaande modellen. Als de luchttoevoer van de klem wordt losgekoppeld, blijft de klemkracht via veren behouden. De pneumatische klemmen kunnen universeel worden gebruikt waar proces betrouwbare opspanning door constante en hoge klemkrachten vereist zijn – vooral bij geautomatiseerde machinebelading. Met behulp van consoleplaten kan deze snel een eenvoudig op de machinetafel of het VERO-S nulpuntspansysteem worden gemonteerd, waardoor de instelkosten worden bespaard. Het is ook ideaal voor 6-zijdige bewerkingen in twee opstellingen. De klem met 2 bekken is verkrijgbaar in zeven verschillende klemmaten en met een standaardbek, lange slag bek of vaste bek. Er zijn in totaal 200 verschillende varianten beschikbaar. De enorme verscheidenheid aan uitrustingsmogelijkheden kenmerkt het hele TANDEM3 modulaire systeem. SCHUNK heeft ook een uitgebreid assortiment accessoires voor de nieuwe serie ontwikkeld. Het omvat onder meer universele klembekken voor 3- en 5-assige bewerking en gestandaardiseerde consoleplaten voor eenvoudig opspannen.

Met het modulaire systeem breidt SCHUNK zijn toch al brede standaardrepertoire uit met extra spanmiddelen voor elke toepassing. In combinatie met haar jarenlange knowhow kan SCHUNK zo aan elke wens van de klant voldoen. De KSP3 legt de basis voor het modulaire systeem van de toekomst. Het zal worden uitgebreid met andere producten zoals klemmen met 3 bekken of elektrische klemmen.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.