TTX-serie: Exlar servoactuators met geïntegreerde drive

Servoactuators

De nieuwe TTX serie bestaat uit compacte servo rollerscrew actuators met continu krachten tot 4,9 kN en een slag van 100 mm tot 450 mm. Er zijn 2 bouwgroottes van deze servoactuators beschikbaar met een flens van vierkant 60 en 80 mm. De geïntegreerde servo-drive is geschikt voor aansluiting op 24 of 48Vdc. De uitvoering met flens 80 mm is ook leverbaar in 230Vac uitvoering.

Kenmerkend van de Exlar servoactuators is de rollerscrew overbrenging geïntegreerd in een borstelloze servomotor. Hierdoor is de aandrijving zeer compact en door de rollerscrew heeft de actuator een zeer hoge levensduur.

Compacte oplossing servoactuators

Actuatoren uit de TTX-serie zijn servo-aandrijvingen met de hoogste vermogensdichtheid en de kleinste footprint op de markt. Uiteindelijk kunt u een volledig elektronische oplossing inbouwen in de ruimte van uw bestaande hydraulische of pneumatische cilinder. U kunt ook levensduur gevoelige kogelomloopspindels elimineren; en de ruimte die voorheen werd ingenomen door paneelgemonteerde servoregelaars en/of controllers is niet nodig. Servoactuators uit de TTX-serie kunnen de afmetingen van uw machineontwerp verkleinen en tegelijkertijd de betrouwbaarheid aanzienlijk verbeteren.

Kosten verlagen

Ook zijn arbeidskosten voor het monteren en bedraden van panelen te elimineren, omdat bij de TTX-serie de servomotor, de mechanische overbrenging en de drive in één handig pakket huisvest. De kabelkosten worden aanzienlijk verlaagd door de noodzaak voor dure servokabels te elimineren. Het enige dat nodig is, is een voordelig standaard AC- of DC-netsnoer en een standaard communicatiekabel voor digitale en analoge I/O of een bussysteem. Deze servoactuators elimineren ook eventuele problemen die gepaard gaan met voedingssignalen en feedbacksignalen die lange afstanden afleggen van servoregelaar naar servomotor.

Flexibele communicatie

Digitale en analoge I/O, plus populaire communicatienetwerken, zoals Modbus TCP, Modbus RTU (standaard), EtherNet/IP en PROFINET IO, zorgen ervoor dat de TTX-serie servoactuators eenvoudig een integraal onderdeel kan zijn. besturingsarchitectuur of machinebesturingsprocessen.

De TTX serie is eenvoudig te monteren via diverse optionele hulpstukken die ook eventueel later toegevoegd kunnen worden.

Meer informatie bij ATB Automation

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.