Aangedreven lineaire actuator toont mogelijkheden

Aangedreven lineaire actuator

Aangedreven lineaire actuator

De MCE (Monocarrier Electrified) is een voorgemonteerde aangedreven lineaire actuator die onlangs door de NSK Corporation in de VS ontwikkeld werd. MCE laat zien hoe technische expertise, een uitgebreid productgamma en korte levertijden de ideale combinatie vormen om toegevoegde waarde voor de klant te realiseren.

De aangedreven lineaire actuator is het resultaat van de expertise van NSK in diverse productgamma’s. De MCE brengt naast de Monocarrier ook de motor, motorbevestiging, askoppeling en accessoires uit het NSK-repertoire samen in één product. Zoals vele oplossingen ontwikkeld door NSK, wordt de MCE voorgemonteerd, vooraf getest en gebruiksklaar geleverd, wat het ultieme gemak biedt voor klanten.

Dit project toont nogmaals hoe NSK de flexibiliteit voor klanten wil maximaliseren. De mogelijke toepassingen voor lineaire actuatoren zijn zeer divers. Overal waar een lineaire beweging vereist is kunnen ze ingezet worden. Om ervoor te zorgen dat de oplossingen voldoen aan quasi alle eisen van de toepassing, is het aanbieden van een brede keuze en aanpasbaarheid een prioriteit voor het ontwikkelteam van NSK.

De beschikbare opties voor de gebruikers van de aangedreven lineaire actuator zijn een goed voorbeeld van dit streven. Klanten kunnen kiezen uit een stappenmotor of servomotor die in lijn of parallel met de aandrijving (links of rechts) kan geplaatst worden. Er zijn zowel enkele als dubbele geleiders beschikbaar, naast accessoires zoals afdekkappen (boven- of onderzijde), sensorkits en sensorrails. Verder zorgt de keuze uit verschillende combinatieplaten en beugels er voor dat klanten de MCE makkelijk kunnen combineren in elke XYZ-configuratie.

Het einddoel van NSK is het ontwikkelen van hoogwaardige turnkey oplossingen die betrouwbaarheid, efficiëntie en een lange levensduur garanderen. Dat vraagt om deskundige kennis, ervaring en een zorgvuldige geplande aanpak om de levering van oplossingen met toegevoegde waarde te garanderen. NSK beschikt over de technische expertise, ondersteuning en projectmanagement en garandeer zo dat het resultaat in alle opzichten voldoet aan de eisen van de klant.

NSK Europe

NSK Europe Ltd. is de Europese organisatie van de in Tokio gevestigde lagerfabrikant NSK, die in 1916 in Japan werd opgericht en vandaag ongeveer 31.000 mensen in dienst heeft ten behoeve van haar wereldwijde activiteiten. De producten en oplossingen die door de industriële en automotive leverancier worden aangeboden kunnen overal waar dingen bewegen worden aangetroffen. Naast vrijwel alle soorten rollagers omvat het portfolio van de onderneming gesloten lagers, lineaire techniek, wiellagerunits, transmissie- en motorlagers en stuursystemen. De onderneming streeft in al haar zakelijke activiteiten naar perfectie. Het doel is leiderschap in de industrie waar het gaat om kwaliteit, wat ze probeert te bereiken door een voortdurend proces van verbetering, productontwikkeling van topniveau, geoptimaliseerde productieprocessen en klantgerichte serviceprocessen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.