Top 3 toepassingen ultrasone flowmeter Bronkhorst Nederland

Ultrasone flowmeter

Terugblik van Bronkhorst Nederland op de verschillende toepassingen waar hun ultrasone flowmeter voor wordt gebruikt

De ultrasone flowmeter is ontwikkeld om lage volumes van 2 tot 1500 ml/min te meten en te regelen met hoge precisie, hoge lineariteit en een laag drukverlies. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van ultrasone geluidsgolven in een sensor met een kleine buisdiameter.

Erwin Eekelder (Product Manager) en Jethro Molenaar (Area Sales Manager) van Bronkhorst Nederland blikken terug op de verschillende toepassingen waar hun ultrasone flowmeter voor wordt gebruikt. Zij hebben een Top 3 samengesteld.

1. Doseren van vloeistoffen voor medicijnonderzoek

Een medische klant gebruikt 16 ultrasone flowmeters in combinatie met pompen. Jethro: “De ES-FLOW™ wordt gebruikt voor onderzoek naar nieuwe medicatie. Door de vloeistofonafhankelijkheid en de mogelijkheid tot directe pompsturing was de ES-FLOW™ een aantrekkelijke oplossing voor het doseren van de vele verschillende vloeistoffen die toegepast werden. Tijdens de installatie rees de vraag of de aflezing ook verticaal zou kunnen worden gepositioneerd. Deze vraag stond aan de basis van de ontwikkeling van een roteerbaar display.”

2. Doseren van geur- en smaakstoffen bij de productie van snoepjes

Een snoepfabrikant en hun toeleverancier van machines nodigde Jethro uit om te ondersteunen bij het doseren van geur- en smaakstoffen. De ultrasone flowmeter stuurt in deze applicatie een plunjerpomp aan die deze (vaak dure) geur- en smaakstoffen doseert.

De combinatie van de ES-FLOW™ met de plunjerpomp resulteerde in een verhoogde nauwkeurigheid en herhaalbaarheid van de toevoegde geur- en smaakstoffen in het proces. Dit zorgt voor een hogere constantere kwaliteit met minder afkeur en daardoor een verlaging van de grondstofkosten.

3. Doseren van kerosine als onderdeel van HVOF thermisch spuiten

In HVOF (hoge snelheid oxy-fuel coating spuiten) wordt brandstof en zuurstof verneveld en gemengd binnen het verbrandingsgebied. Dit mengsel wordt ontstoken bij gecontroleerde temperaturen en drukken, wat resulteert in een vlam met supersonische snelheid. Het materiaal wordt in de vlam geïnjecteerd en naar het substraat gestuwd om de coating te vormen. Dit zorgt ervoor dat materiaal beter bestand is tegen hoge temperaturen, erosie, slijtage en andere omstandigheden waaraan het materiaal wordt blootgesteld.

Lees hier het uitgebreide bericht met extra informatie over onder andere:

  • de belangrijkste eigenschappen van de ultrasone flowmeter
  • de complete casestudie over de zeer constante flow aan kerosine in het proces

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie