Teledyne Gas & Flame Detection in opmars

Gas & Flame Detection

Zorgt Teledyne Gas & Flame Detection voor differentiatie op de markt?

Na de overname door Teledyne Technologies Inc. van 3M’s gas- en vlamdetectie activiteiten, werd een nieuw bedrijf, Teledyne Gas & Flame Detection, opgericht onder de vlag van Teledyne. Dit bedrijf heeft een lange en succesvolle staat van dienst die meer dan 100 jaar omvat en een brede waaier van de industrieën en klanten ondersteunt bij hun behoeften aan gas en vlamdetectie. De grote vraag is dus of Teledyne Gas & Flame Detection zal gaan zorgen voor differentiatie op deze competitieve markt.

Teledyne is niet onbekend met deze blauwdruk, aangezien op de gas- en vlamdetectiemarkt van een vergelijkbare technologie gebruik wordt gemaakt, die een aanvulling vormt op haar programma van milieu-instrumentatieproducten en -diensten die aan aanverwante markten worden geleverd en al vele jaren zeer succesvol zijn.

De hoogwaardige producten van Teledyne Gas & Flame Detection omvatten zowel vaste als mobiele apparaten, die ontworpen zijn voor veeleisende toepassingen in sectoren als olie & gas, voeding & dranken, scheepvaart en openbare nutsbedrijven. Deze robuuste en toch betrouwbare en nauwkeurige gas- en vlamdetectie oplossingen onderscheiden zich door snelle reactietijden, duurzaamheid en intrinsiek veilige instrumentatie, terwijl ze voldoen aan meerdere internationale certificeringen.

Betrouwbare producten van een ervaren bedrijf

Gebaseerd op een cultuur van veiligheid, heeft het bedrijf beloofd om voor stabiliteit te zorgen bij de gevestigde merken Oldham Simtronics, Gas Measurement Instruments (GMI), Detcon en het voormalige Scott Safety gasdetectie assortiment, die samen meer dan 100 jaar ervaring hebben met een breed scala aan standaard en aangepaste producten, oplossingen en diensten.

In Teledyne Gas & Flame Detection worden deze vier koplopers in de industrie verenigd, waarmee een strategisch inzicht wordt gecreëerd dat slimme, eersteklas oplossingen biedt met een focus op de toekomst. Teledyne Detcon, bijvoorbeeld, is leider op het gebied van vaste gasdetectie en innovatieve draadloze oplossingen voor gebruik in ruwe omgevingen, terwijl het merk Teledyne Oldham Simtronics zich specialiseert in high-end oplossingen voor gas- en vlamdetectie met behulp van geavanceerde technologieën en kosteneffectieve oplossingen voor vaste gasdetectie voor meerdere markten. Het voormalige Scott Safety gas- en vlam programma, nu ondergebracht onder het Teledyne Gas & Flame Detection merk, is verankerd in de veiligheid van mensen en fabrieken in een industriële omgeving. Teledyne GMI tenslotte, is expert op het gebied van draagbare gasdetectie en marktleider in de sector van de gasdistributie/nutsbedrijven.

Elke seconde van elke dag maken de betrouwbare gas- en vlamdetectiesystemen en draagbare gasmonitoren die onder deze merknamen worden geproduceerd, werkplekken over de hele wereld veiliger. Daarom heeft Teledyne Gas & Flame Detection een nieuwe wereldwijde slogan geïntroduceerd die de competenties van het bedrijf samenvat: ‘Always sensing safety, everywhereyoulook’.

Ondanks het uitgebreide eigen assortiment van innovatieve oplossingen van het bedrijf, is er geen standaardaanpak voor iedereen. Als een standaardoplossing niet mogelijk is, kan de Application Engineering groep binnen Teledyne Gas & Flame Detection een aanbod op maat leveren op basis van compleet end-to-end advies dat het ontwerp, de specificatie van de apparatuur, de installatie, het onderhoud en de service omvat. Het interne team, dat bestaat uit een wereldwijd netwerk van professionals met meer dan 50 jaar gecombineerde ervaring in vaste-gasdetectie- en integratieconsultancy, is in staat om overal ter wereld gevaarlijke omgevingen te beoordelen.

Door met klantteams samen te werken in een adviserende aanpak, garandeert de deskundige blik van de Application Engineering groep dat maatwerkoplossingen voldoen aan specifieke eisen, zoals geavanceerde technologie binnen het nucleaire onderzoek en de ruimtevaart. Als onderdeel van deze klantgerichte strategie worden projecten op koers gehouden met behulp van proactieve analyses waarbij gebruik wordt gemaakt van de voordelen van geavanceerde technologieën, zoals 3D-simulaties, draadloze oplossingen op maat en gaswolkmodellering. Van belang is dat Teledyne Gas & Flame Detection gebruik kan maken van zijn wereldwijde netwerk van distributeurs die verkoop- en service-expertise bieden – naast zijn hoogstaande productie en toegesneden engineering – voor de levering van kant-en-klare gas- en vlamdetectie oplossingen voor een breed scala aan bedreigingen. Met een toonaangevende, uitgebreide portfolio van producten en diensten, is haar commitment voor cross-platform integratie doelgericht ontworpen om bescherming te bieden voor het heden en vertrouwen voor morgen.

Eerste-keuze leverancier van oplossingen

Teledyne Gas & Flame Detection is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor gas- en vlamdetectieproducten dankzij vele unieke kwaliteiten, waaronder productexpertise, een groot aanpassingsvermogen in uitdagende omgevingen, een brede internationale distributie en service, en haar Application Engineering groep.

Productbetrouwbaarheid in kritieke situaties, of het nu gaat om detectoren, controllers, monitoringsystemen of draadloze technologieën, is een ander kenmerk van het bedrijf. Door gebruik te maken van een gerenommeerde detectiedeskundige als Teledyne Gas & Flame Detection kunnen klanten voorkomen dat de gezondheid en veiligheid van hun teams in gevaar komt. Het bedrijf kent de historie van de markt, het huidige landschap, en heeft een sterke focus op innovatie en visie voor de komende jaren.

Uiteindelijk is er nu een nieuwe – maar gevestigde – wereldleider op het gebied van veiligheidsgerichte gas- en vlamdetectie oplossingen actief op de markt; één met detectie in het DNA. Gebaseerd op een relatie gestuurd bedrijfsmodel is de prioriteit van het bedrijf eenvoudig: het beschermen van activa, activiteiten, het milieu en, als belangrijkste, levens. Elke dag worden honderden medewerkers van Teledyne Gas & Flame Detection gemobiliseerd om effectieve oplossingen aan te bieden voor de activa van hun klanten, om zo het personeel over de hele wereld te ondersteunen en te beschermen.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie