TechRadar: 133 veelbelovende technologieën geplot op transformatiepotentieel

Devoteam TechRadar

Devoteam, een adviesbureau op het gebied van digitale strategie, platformtechnologieën, cyberbeveiliging en bedrijfstransformatie in EMEA, onthult de eerste editie van de TechRadar. Dit is een uitgebreide gids voor alle technologieën met een potentieel om de toekomst zowel op bedrijfsmatig als maatschappelijk vlak te veranderen. Meer dan 130 baanbrekende technologieën zijn onderzocht en beoordeeld op hun transformatiepotentieel. Het doel: een allesomvattende gids bieden voor besluitvorming en helpen navigeren door de jungle van opkomende technologieën en digitale complexiteit.

Devoteam TechRadar

De Devoteam TechRadar presenteert de meest veelbelovende nieuwe technologieën die in staat zijn om huidige en terugkerende uitdagingen op te lossen. Het gaat om uitdagingen op het gebied van digitale transformatie, op data gebaseerd bedrijfsbeheer, IT-infrastructuurprestaties, automatisering van bedrijfsprocessen, veerkracht en cyberveiligheid, en tot slot de implementatie van duurzame digitale transformatiestrategieën.

Gemene delers veelbelovende technologieën

De meerderheid van de technologieën hebben een viertal zaken gemeen:

 1. Decentralisatie
  De cloud is meer dan een technologie. Omdat gecentraliseerde benaderingen niet langer de kolossale hoeveelheden informatie aankunnen die vandaag vereist zijn, is de cloud nu een noodzaak om complexiteit te begrijpen. Veel van de oplossingen die in deze TechRadar aan bod komen, maken deel uit van de evolutie van clouddiensten naar kleine blokken, microservices, containers en functies die door steeds autonomer opererende teams worden beheerd, waardoor een gecentraliseerde aanpak wordt losgelaten.
 2. Eenvoud
  Om iedereen in staat te stellen gebruik te maken van de nieuwste technologieën en zich zo veel mogelijk te richten op zakelijke kwesties, proberen de overgrote meerderheid van de technologieën die in deze TechRadar aan bod komen allemaal dingen eenvoudiger te maken. Om dit te doen, maken ze gebruik van automatisering, AI en gebruiksvriendelijke interfaces.
 3. Snelheid
  Timing is het meest cruciale aspect van elk modern bedrijf, vooral met de opkomst van lean design en agile go-to-market strategieën. Aangezien veel van de uitgelichte technologieën open-source zijn, kunnen we verwachten dat ze zo snel zullen groeien als de gemeenschap nodig heeft.
 4. Duurzaamheid
  Aangezien technologie alle aspecten van het leven beïnvloedt, is het logisch dat alle aspecten van het leven op hun beurt de technologie beïnvloeden. Van technologie wordt nu verwacht dat het een antwoord gaat bieden op de duurzaamheidsproblemen waar onze samenleving mee wordt geconfronteerd. Duurzaamheid zal een topprioriteit blijven voor alle spelers in de technologiesector, ongeacht hun grootte.

“Bij Devoteam geloven we dat het antwoord op de grote uitdagingen van onze tijd alleen via technologie kan worden aangepakt. Maar we geloven ook dat we alleen een betere, welvarendere, vreedzamere en duurzamere wereld kunnen opbouwen als we ons laten leiden door sterke waarden. Sommige daarvan brengen nu al grote veranderingen teweeg, andere zijn nog slechts bij enkele specialisten bekend, maar ze hebben allemaal het potentieel om nu al de fundamentele bouwstenen te zijn van een betere toekomst voor bedrijven, voor hun werknemers en voor de wereld in het algemeen. Het is van cruciaal belang voor organisaties om ze op hun radar te hebben”, vertelt Gert Jan van Halem, Chief Technology Officer bij Devoteam Nederland.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie