TechAward 2022: innovaties in de spotlight

TechAward

Dit jaar dingen maar liefst 14 inzendingen mee voor de TechAward 2022 van de World of Automation. Met dit jaar extra aandacht voor duurzaamheid, met een apart Green TechAward. Op de website van de WoTS kunt u nu al stemmen op uw favoriete innovatie. Deze keer lichten wij het modulaire platform voor elektrische- en drukkalibraties Metis van Tradinco, de contactloze overdrachtstechnologie NearFi van Phoenix Contact en de Vaisala Inline Biogas Analyzer van Elscolab toe.

Metis: een innovatief modulair platform voor elektrische- en drukkalibraties

Metis – ontwikkeld door Tradinco – is een innovatief modulair platform voor zowel elektrische als drukkalibraties, die in een testbank wordt geïntegreerd. Diverse nauwkeurige meet- en kalibratiemodules kunnen op basis van de behoefte van de gebruikers worden toegevoegd aan de hoofdmodule. De hoofdmodule detecteert automatisch de modules die los of vast worden gekoppeld, zonder ingewikkelde configuratie stappen te moeten doorlopen. Hierdoor is Metis gemakkelijk aan te passen en worden gebruiksgemak, veelzijdigheid en flexibiliteit gecombineerd. Dit biedt een betere manier om kalibraties in een werkplaats of laboratorium uit te voeren.

NearFi: contactloze realtime overdracht van energie en data via een luchtspleet van enkele centimeters

NearFi van Phoenix Contact maakt de overdracht van energie en realtime data mogelijk via een luchtspleet van enkele centimeters. Door protocolonafhankelijke en latentievrije Ethernet-communicatie biedt deze technologie flexibele gebruiksmogelijkheden voor alle Ethernet-protocollen tot 100 Mbit/s. Hiermee kunnen connectoren of sleepringen in industriële toepassingen, die gevoelig zijn voor slijtage, eenvoudig worden vervangen en worden uitvalkosten geminimaliseerd. Zo draagt de NearFi technologie bij het besparen op hoogwaardige materialen in bijvoorbeeld de robotisering.

NearFi is ook voorgedragen voor de Green TechAward.

Vaisala Inline Biogas Analyzer: simultaan en continu meten van CH4, CO2 en H2O in biogas en biomethaan

De VAISALA MGP260-serie biogasanalyzers van Escolab zijn de enige analyzers die de drie belangrijkste parameters, CH4, CO2 én H2O, simultaan, inline en continu meten in biogas en biomethaan. Bij gebruik van deze analyzers is geen monstername systeem nodig en hoeft het vocht niet verwijderd te worden zoals bij andere analyzers. Het vochtgehalte is belangrijke informatie om de levensduur van de installatie te verlengen. Ook is het een belangrijke factor in de bepaling van de CH4 concentratie. De VAISALA biogasanalyzers dragen zo bij aan een betere en stabielere biogas- en biomethaanproductie en een hogere gaskwaliteit met minder onzuiverheden.

De Vaisala inline Biogas Analyzer neemt ook deel aan de Green TechAward.

Stem nu op uw favoriete innovatie

Tot en met 31 augustus kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriete innovatie in de online TechAward gallery. Daarnaast beoordeelt een vakkundige jury de innovaties. Op basis van de bezoekersstemmen en het juryrapport worden de 4 genomineerden per categorie bepaald. Deze vier genomineerden mogen hun innovatie op de beursvloer presenteren, waar de bezoeker kan stemmen voor de uiteindelijke winnaar.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.