Stijn van Els benoemd tot CEO van groene waterstofbedrijf HyCC

152
Groene waterstofbedrijfndaag illustraties artikelen
Stijn van Els start 1 juli als CEO van het groene waterstofbedrijf HyCC.

Nobian en Macquarie’s Green Investment Group (GIG) hebben Stijn van Els benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van het groene waterstofbedrijf HyCC, met ingang van 1 juli 2022. Van Els zal het bedrijf helpen haar leiderschap in groene waterstof verder uit te breiden voor de verduurzaming van grote industrieën.

Stijn van Els gaf eerder leiding aan de bedrijven van Shell in Duitsland als CEO en werkte in Qatar als CEO van een joint venture in de petrochemie. Hij was ook de Executive Vice President voor Contracting & Procurement bij Shell en werkte in technische en commerciële functies in Nederland, Japan, Engeland en Australië. Momenteel is hij Directeur Commercial Delivery bij Havenbedrijf Rotterdam, honorair consul van Duitsland naar Nederland en lid van de Raad van Toezicht van Tennet, EVOS en Stichting IDA. In vorige functies was van Els ook betrokken bij projecten voor de succesvolle productie en commercialisering van waterstof.

“We zijn zeer verheugd om Stijn te verwelkomen bij het groene waterstofbedrijf HyCC op dit cruciale moment voor het bedrijf.” aldus Michael Koenig, CEO van Nobian, namens de Board van HyCC. “Stijn is een ervaren bedrijfsleider met een indrukwekkende carrière van meer dan 30 jaar in de chemische industrie. We zijn ervan overtuigd dat HyCC onder zijn leiding haar ambitieuze groeistrategie waar kan maken om zo grote industrieën te helpen verduurzamen.”

“Ik kijk er enorm naar uit om HyCC te leiden in de snelgroeiende markt voor groene waterstof”, aldus van Els. “Een van mijn eerste prioriteiten zal zijn om belangrijke partners en klanten te ontmoeten. Daarnaast zal ik samen met het management van HyCC verder werken aan de strategie voor de opschaling van veilige en betrouwbare levering van groene waterstof voor grote industrieën.”

Het Executive Team van HyCC zal bestaan ​​uit Stijn van Els en Marcel Galjee, die zijn rol als Managing Director van het groene waterstofbedrijf zal voortzetten.

De benoeming volgt op de succesvolle afronding van de deal over HyCC tussen Nobian en GIG. Met deze samenwerking hebben de bedrijven een unieke stap gezet door een toonaangevend bedrijf te creëren dat gespecialiseerd is in waterelektrolyse om op industriële schaal groene waterstof te produceren uit hernieuwbare energie.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.