Groeiende vraag naar automatiseringsoplossingen op SPS 2023

Vakbeurs SPS 2022 SPS 2023 Smart Production Solutions

In de periode van 14 tot 16 november 2023 komen de kopstukken uit de automatiseringssector weer samen in Neurenberg. Men verwacht dat meer dan 1.200 exposanten deelnemen aan de 32e editie van de SPS 2023. Deze Smart Production Solutions-beurs trekt deelnemers uit de hele wereld. Bovendien beslaat het evenement 16 beurshallen. Tenslotte omvat de totale expositieruimte ongeveer 120.000 m². Naast de meest recente innovaties biedt dit industrie-evenement geïnteresseerden de kans om praktische en toekomstgerichte technologieën van dichtbij te ervaren en diepgaande gesprekken aan te gaan met leveranciers van automatiseringstechnologie.

SPS 2023

De bezoekers van SPS 2023 kunnen hun netwerk in november verder uitbreiden, contact leggen met potentiële partners, gezamenlijke zakelijke kansen verkennen en zich verdiepen in de meest actuele thema’s op het gebied van automatisering. Naast de traditionele en zeer gewilde automatiseringsthema’s zoals besturingstechnologie, aandrijftechnologie en sensortechnologie, wordt software & IT een steeds belangrijker onderwerp in de productiewereld. Verschillende exposanten zullen bespreken welke automatiseringsfuncties in de toekomst waarschijnlijk direct op de machine worden geleverd met behulp van edge computing of zelfs in de cloud. Deze ontwikkeling is versneld door onder andere Siemens AG, die in het voorjaar een volledig cloud-gebaseerde softwarevariant van een programmeerbare logische controller heeft geïntroduceerd. Daarom wordt er meer aandacht besteed aan kunstmatige intelligentie. Bovendien ligt de focus op IT-beveiliging binnen de wereld van automatisering. Hierdoor zullen er tijdens het evenement veel producten en diensten worden aangeboden die deze thema’s belichten.

Internationale vertegenwoordiging

Bezoekers op de SPS 2023 zullen profiteren van het brede scala aan producten en diensten dat wordt aangeboden door zowel Duitse als internationale leveranciers van automatiseringstechnologie.

Bezoekers op SPS 2023 krijgen voordelen van diverse producten en diensten. Duitse en internationale automatiseringstechnologie leveranciers bieden dit aan. Uit cijfers van de SPS 2022 bleek dat van de 43.813 bezoekers er in totaal 12.652 uit het buitenland kwamen.

Ondersteunende evenementen

Degenen die de SPS bezoeken, kunnen uitkijken naar een uitgebreid en boeiend aanbod van kwaliteitspresentaties over actuele thema’s uit de automatiseringsindustrie in de fora in de hallen 3, 6 en 8. Ook streamen ze live het programma van het Technology Stage in Hal 3. VDMA en ZVEI regelen dit. “SPS on air” toont het in het Duits en Engels. De discussies, productpresentaties en keynote sessies van dit jaar zullen zich concentreren op digitale transformatie, industriële communicatie, veiligheid & beveiliging, datagestuurde en intelligente concepten voor besturing en visualisatie, sensorinnovaties, aandrijvingen en duurzaamheid door automatisering.

In Hal 6 biedt de al lang bestaande gezamenlijke stand “Automation meets IT”, gepresenteerd door ongeveer 24 exposanten, bezoekers uitgebreide inzichten in specifieke kwesties en de kans om individueel advies te krijgen van leveranciers.

Digitaal supplement “SPS 2023 on air”

Vanaf september hebben geïnteresseerden de kans om met elkaar in contact te komen, online of op locatie afspraken te maken en een overzicht te krijgen van alles wat er op het evenement van dit jaar gebeurt door “SPS on air” te bezoeken. Op 8 november 2023, een week voor de beurs ter plaatse, vindt het digitale Pre-Heat Event plaats, waar exposanten een voorproefje geven van wat bezoekers kunnen verwachten op hun stands in Neurenberg. Na het evenement is de digitale content tot het einde van het jaar beschikbaar op het platform en dus op elk moment toegankelijk.

Communicatievormen gedurende het jaar

Gedurende het jaar heeft de SPS-automatiseringsgemeenschap de kans om up-to-date te blijven, niet alleen in november. Hier krijg je info over recente onderwerpen, innovaties en nieuwe producten van SPS-exposanten. Vanaf 2024 kun je ook in webinars praten over actuele automatiseringsvragen.

Daarnaast kunnen professionals die op zoek zijn naar hun volgende interessante uitdaging het nieuwe vacatureportaal “Jobs in automation” voor de industrie gebruiken om hun perfecte functie te vinden.

Informatie voor bezoekers van SPS 2023

Gedetailleerde en actuele informatie over het tentoonstellingsprogramma, kaartverkoop, “SPS on air”, de verschillende formats gedurende het jaar, en reisspecials, samen met tips voor het voorbereiden van de beurs, zijn te vinden op de evenementswebsite.

Over Mesago Messe Frankfurt

Mesago, opgericht in 1982 en gevestigd in Stuttgart, is gespecialiseerd in tentoonstellingen en conferenties over verschillende technologische onderwerpen. Het bedrijf maakt deel uit van de Messe Frankfurt Group. Mesago is internationaal actief en is niet gebonden aan een specifieke locatie. Met ongeveer 150 medewerkers organiseert Mesago evenementen ten behoeve van meer dan 3.300 exposanten en meer dan 110.000 vakbezoekers, congresdeelnemers en sprekers uit de hele wereld. Talrijke brancheverenigingen, uitgeverijen, wetenschappelijke instituten en universiteiten werken nauw samen met Mesago als adviseurs, medeorganisatoren en partners.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie