Beurs Smart Production Solutions: sleutel tot toekomstige automatisering

Vakbeurs SPS 2022 SPS 2023 Smart Production Solutions

Dit jaar markeerde de 32ste editie van SPS – Smart Production Solutions, een evenement dat zich onmiskenbaar heeft gevestigd als een leidende kracht in de wereld van de automatisering. Met meer dan 50.000 deelnemers en 1.229 exposanten, heeft de SPS van 2023 bewezen dat smart production solutions meer dan ooit relevant zijn.

De vakbeurs SPS, gehouden van 14 tot 16 november 2023 in het Exhibition Center Nuremberg, benadrukte de groeiende vraag naar slimme en digitale automatiseringsoplossingen. Ondanks uitdagingen zoals een landelijke treinstaking, was er een significante toename in het aantal bezoekers vergeleken met het voorgaande jaar. Dit weerspiegelt een groeiende interesse in Smart Production Solutions en de toenemende behoefte aan innovatie in de automatiseringsindustrie.

Netwerktechnologie als sleutel tot succes

Sylke Schulz-Metzner, Vice President SPS bij Mesago Messe Frankfurt, onderstreepte het belang van genetwerkte automatiseringstechnologie. Door het uitbreiden van de beurshallen, omarmde SPS de groeiende vraag naar ruimte voor het tonen van de nieuwste technologieën. Dit illustreert de cruciale rol van SPS in de hedendaagse industrie.

Smart Production Solutions: reflectie op actuele trends

Het programma van SPS 2023 weerspiegelde de huidige trends in de industrie, met onderwerpen variërend van digitale transformatie en industriële communicatie tot data-gedreven en intelligente concepten voor controle en visualisatie. Het groeiende belang van software en IT in de productie, evenals de inzet van kunstmatige intelligentie en IT-beveiliging, werden ook goed aangehaald. Deze trends onderstrepen het belang van het integreren van Smart Production Solutions in de moderne productieomgeving.

Het belang van gezamenlijke stands

De gezamenlijke stands, zoals “Automation meets IT”, trokken veel aandacht en boden inzichten in IT-beheer voor productie, cloud- en edge-gebaseerde oplossingen, en IoT en AI-gebaseerde oplossingen. Dit toont het belang van interdisciplinaire samenwerking en innovatie binnen SPS.

Smart Production Solutions on air: een complementair online evenement

Naast het fysieke evenement bood “SPS on air” deelnemers de mogelijkheid om zich digitaal voor te bereiden en te verbinden. Dit element van SPS onderstreept de waarde van digitale platforms in het complementeren van traditionele evenementen en het versterken van het bereik van SPS.

Met de aankondiging van nieuwe communicatieplatforms zoals SPS Technology Talks en SPS CareerDrive, zet SPS zich in voor het jaar-rond promoten van innovatie in de automatiseringsindustrie. Deze initiatieven benadrukken de voortdurende inzet voor het bevorderen van Smart Production Solutions.

Deelnemers en exposanten, zoals Steffen Winkler van Bosch Rexroth AG en Susanne Kunschert van Pilz GmbH & Co. KG, beaamden het dynamische, innovatieve en partnerschapsgerichte karakter van SPS. De SPS wordt gezien als meer dan een beurs; het is een centrale ontmoetingsplaats voor de automatiseringsgemeenschap, waar Smart Production Solutions centraal staan.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie