SPS 2022: Een blik in de toekomst van automatisering

Vakbeurs SPS 2022 SPS 2023 Smart Production Solutions

De 31e editie van SPS, de vakbeurs voor slimme en digitale automatisering, zal naar verwachting 1.100 exposanten uit de hele wereld aantrekken. Het evenement vindt plaats van 8 tot 10 november 2022 in Neurenberg en zal de nieuwste producten, oplossingen en baanbrekende toekomstige technologieën op het gebied van industriële automatisering onder de aandacht brengen.

Ook dit jaar worden bezoekers weer getrakteerd op een groot aanbod aan producten en diensten van nationale en internationale leveranciers van automatiserings- en digitaliseringsoplossingen. Zij zullen ook de kans krijgen om een uitgebreid overzicht van de markt te krijgen via het aanvullende digitale evenementenplatform “SPS on air”, dat voor, tijdens en na het driedaagse fysieke evenement in Neurenberg beschikbaar zal zijn.

De fysieke vakbeurs SPS met een digitale component

De SPS houdt u op de hoogte met een uitgebreid programma van lezingen over actuele onderwerpen uit de automatiseringsbranche. Zelfs in de week voordat het evenement begint, hebben SPS tickethouders de mogelijkheid om deel te nemen aan een digitaal “pre-heat event” met tal van technische presentaties en product previews op het “SPS on air” platform. Tijdens de beurs zelf loopt het aanvullende programma in het VDMA/ZVEI Forum in hal 3 op het beursterrein en vanuit de SPS Live Studio in Neurenberg op het digitale supplement “SPS on air”. De belangrijkste onderwerpen van de paneldiscussies, productpresentaties of keynotes dit jaar zijn:

 • Digitale transformatie/Industrie 4.0
 • Industriële communicatie
 • Veiligheid & beveiliging
 • Nieuwe logistieke methoden en robotintegratie
 • Data-gedreven en intelligente concepten voor controle en visualisatie
 • Slimme sensoren
 • Aandrijvingen
 • Gebruiksscenario’s voor AI
 • Duurzaamheid in automatisering

Daarnaast kunnen deelnemers het digitale platform gebruiken om contacten te leggen en zowel ter plekke als digitaal afspraken te maken, met elkaar te netwerken en contactpersonen te vinden voor hun specifieke automatiseringsvragen. De “SPS on air”, inclusief de interactiemogelijkheden, blijft na afloop van het evenement online tot 11 november 2022; en de on-demand mediabibliotheek en een groot deel van het opgenomen lezingenprogramma zijn beschikbaar tot 15 november 2022. Dit betekent dat degenen die de beurs persoonlijk bezoeken, nog steeds de mogelijkheid hebben om presentaties achteraf te bekijken of om contacten te leggen met louter digitale deelnemers wereldwijd.

In hal 6 biedt de gemeenschappelijke stand “Automation meets IT” van een 16-tal exposanten de bezoekers een uitgebreid inzicht in specifieke thema’s en de mogelijkheid om individueel advies in te winnen bij leveranciers.

De gezamenlijke stand zal zich richten op de volgende onderwerpen:

 • Beheer van bedrijfsmiddelen
 • Cloud-gebaseerde diensten
 • Datagerichte diensten
 • Voorspellend onderhoud
 • OPC Unified Architecture (OPC UA)

Maatregelen voor gezondheid en hygiëne

De bescherming van de gezondheid van alle exposanten, bezoekers, servicepartners en medewerkers van SPS is de topprioriteit van de organisator. Voorlopig kan de beurs doorgang vinden zonder COVID-19 voorschriften. Mochten er in het najaar nieuwe hygiënevoorschriften of anti-coronavirusmaatregelen van kracht worden, dan zullen deze uiteraard in acht worden genomen.

Data voor de SPS 2023 en de daaropvolgende jaren

De SPS 2023 wordt van 14 tot 16 november 2023 in Neurenberg gehouden en zal ook in de daaropvolgende jaren in november plaatsvinden. De beurs vindt dus plaats van 12 – 14 november 2024.

Gedetailleerde informatie over het beursprogramma, de ticketverkoop, het hybride evenement en reisspecials, alsook tips om zich voor te bereiden op de beurs, zijn hier terug te vinden.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie