Specialist in verpakkingsmachines standaardiseert op lineaire geleidingen

Verpakkingsmachines

Dankzij een langdurige samenwerking met Acumo AB (NSK’s geautoriseerde distributeur in Zweden) kan één van de grootste producenten van verpakkingsmachines in Scandinavië nu niet alleen voldoen aan zijn eigen kwaliteit en efficiëntie eisen, maar ook aan die van zijn klanten. Via Acumo heeft Österbergs Förpackningsmaskiner AB zich nu gestandaardiseerd op de lineaire geleidingen van NSK, die kwaliteit, precisie en een lange levensduur bieden aan de gebruikers van zijn machines.

Österbergs, opgericht in 1975, richt zich op flexibele, op maat gemaakte oplossingen met optimale kwaliteit. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, is één van de grootste leveranciers van verpakkingsmachines en levert alles van gewone verpakkingsoplossingen tot oplossingen met geavanceerde industriële robots, en alles daartussenin.

Österbergs baseert zijn productiemodel op een standaardmachine die het bedrijf vervolgens aanpast aan de specifieke eisen van elke klant. Deze strategie leidt tot een brede range van unieke productcombinaties, waarvoor ondersteuning nodig is van flexibele en technisch onderlegde leveranciers, zoals NSK en zijn erkende distributeur Acumo.

Als premium merk kan niet elke distributeur de producten van NSK verkopen. Het bedrijf werkt enkel met erkende distributeurs die kunnen aantonen dat ze over de nodige kennis en ervaring beschikken om aan de verwachte standaards te voldoen. Geautoriseerde distributeurs moeten ook handelen in overeenstemming met het ethische en compliance beleid van NSK.

Als volledig geautoriseerde distributeur nam Acumo in 2010 voor het eerst contact op met de leverancier van verpakkingsmachines. Dit vormde de start van een langdurige samenwerking die tot op de dag van vandaag hecht is gebleven.

“Ik was direct geboeid door één van de positie-indicatoren van Acumo, die ze perfect getimed met ons ontwikkelingswerk presenteerden,” vertelt Ulf Nordling, projectmanager bij Österbergs. “Bij toeval ontdekten we dat Acumo ook lineaire geleidingen van NSK levert. De combinatie van het brede productprogramma en de kwaliteit en de service die Acumo biedt, was voor ons aanleiding om de samenwerking aan te gaan.”

Kwaliteit is onderdeel van de bedrijfsethiek bij NSK, Acumo en Österbergs, vanaf het eerste contact tot de uiteindelijke levering. Dankzij de persoonlijke relaties tussen de bedrijven is de samenwerking verder tot bloei gekomen, waarbij het brede inzicht van Acumo in de behoeften en eisen van de leverancier van verpakkingsmachines een belangrijke factor is gebleken voor het succes van het partnerschap.

“Acumo is prettig om mee samen te werken; we krijgen snel geleverd en de railstukken van NSK zijn van hoge kwaliteit,” aldus Ulf Nordling.

Österbergs is al vele jaren gestandaardiseerd op zowel lineaire geleidingen als kogelomloopspindels van NSK. Om korte levertijden te garanderen, beschikt Acumo over een grote voorraad NSK oplossingen, waaronder de NH/NS serie (met oppervlaktebehandelingen als Duralloy® en lagetemperatuur chroombehandeling), die het bedrijf in zijn werkplaats met een watergekoelde snijmachine op de gewenste lengte snijdt.

NSK biedt technische ondersteuning aan al zijn geautoriseerde distributeurs. Elk van de zorgvuldig geselecteerde partners heeft goed opgeleid, competent personeel in dienst met ervaring in de industrie en een grondig begrip van de processen van de klant.

Op basis van zijn lange ervaring in de industrie is Ulf Nordling overtuigd van de uitstekende kwaliteit van de lineaire geleidingen van NSK. Hij benadrukt dat deze hoge kwaliteit van NSK’s lineaire geleidingen door klanten wordt opgemerkt en gewaardeerd en dat velen zelfs bellen om hun positieve feedback daarover door te geven.

“We willen laten zien dat we alleen het beste leveren,” vertelt Ulf Nordling. “Bij Österbergs zijn we oprecht blij met Acumo als leverancier en worden we in noodgevallen goed geholpen. Als leverancier van verpakkingsmachines hebben een nauwe samenwerking ontwikkeld waarbij Acumo intuïtief weet wat we nodig hebben. Naast hoogwaardige oplossingen krijgen we hulp bij berekeningen, de keuze van de interface en productkennis voor zover dat nodig is.”

Het afgelopen jaar heeft de leverancier van verpakkingsmachines meerdere lineaire geleidingen uit de NH/NS serie van NSK met Duralloy oppervlaktebehandeling aangekocht om een nog langere levensduur te kunnen garanderen in machines voor de bosbouw- en papiersector. De nieuwe machine is het zoveelste voorbeeld van de bewezen samenwerking tussen technologieleverancier NSK, geautoriseerd distributeur Acumo en de expertise van Österbergs.

Meer informatie over NSK

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie