Langere levensduur dankzij lineaire geleidingen

Lineaire geleidingen

Langere levensduur dankzij lineaire geleidingen uit NSK DH/DS gamma

Door te opteren voor lineaire geleidingen uit het DH/DS gamma van NSK genieten gebruikers van een langere levensduur en een grotere betrouwbaarheid, wat op zijn beurt bijdraagt aan hogere productiviteit. Bovendien zorgen de robuuste eigenschappen van de nieuwe lineaire geleidingen dat ontwerpingenieurs kleiner kunnen dimensioneren, waardoor ze het totale gewicht, de wrijving en het energieverbruik kunnen verminderen.

Bij de vele industriële toepassingen die hiervan kunnen genieten, noemen we de halfgeleider- en LCD productiesystemen, geautomatiseerde transportsystemen, productiesystemen voor de automobielsector, werktuigmachines en staalproductiemachines, maar ook voor automatische perrondeuren en CT-scanners kunnen ze ingezet worden. In elke toepassing waar lineaire bewegingscomponenten met een lange levensduur vereist zijn, die bovendien een hoge betrouwbaarheid en stabiele werking op lange termijn vereisen kan dit gamma prima diensten bewijzen.

De conventionele lineaire geleidingen van de NH/NS-serie van NSK voldoen aan de vraag van de klant naar betrouwbaarheid dankzij de optimalisatie van de drukverdeling tussen de kogels en loopvlak. Nu meer en meer bedrijven naar een ‘smart factory’ omschakelen, zijn er machines nodig die de productiviteit verder verhogen. Dat kan door de uptime te verbeteren, 24 uur per dag te functioneren en minder energie te verbruiken, maar ook een compacte opbouw draagt zijn steentje bij. Lineaire geleidingen moeten meegaan in deze trends, door een nog hogere betrouwbaarheid en een langere levensduur te garanderen. Deze evoluties waren voor NSK de stimulans om het nieuwe DH/DS gamma te ontwikkelen.

Een groot deel van de levensduurwinst is te danken aan het zelf ontwikkelde TF materiaal en de speciale warmtebehandelingstechnologie, waardoor DH/DS lineaire geleidingen een zeer grote dynamische belasting kunnen weerstaan. Het gespecialiseerde R&D-team van NSK ontwikkelde en verfijnde de TF technologie gedurende vele jaren. In essentie regelt deze unieke warmtebehandeling de hoeveelheid austeniet in staal, zodat de levensduur van componenten zoals lineaire geleidingen en lagers verbetert.

NSK biedt een breed gamma van DH/DS lineaire geleidingen, die allemaal uitwisselbaar zijn met de conventionele NH/NS-serie. Bij de opties vermelden we de hoogwaardige afdichtingen, extra bescherming en smeringseenheden om aan applicatiespecifieke eisen te voldoen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie