Lineaire geleidingen voor drukmachines kleding en textiel

Lineaire geleidingen voor drukmachines

Een toonaangevende specialist op het gebied van het ontwikkelen en produceren van hogesnelheid industriële digitale printers voor de kleding- en woningtextielindustrie profiteert van de vele voordelen van de serie NH/NS lineaire geleidingen voor drukmachines van NSK. Met name de speciale coating beschermt de lineaire geleidingen tegen slijtage in de nieuwste digitale ‘direct-to-garment’ printer van het bedrijf, een belangrijke eigenschap gezien het grote aantal opdrukken dat de nieuwe machine maakt.

Met de nieuwe generatie drukmachine beschikken kledingdecorateurs en zeefdrukkers over een unieke tool om de huidige en toekomstige uitdagingen van de textiel-toeleveringsketen aan te kunnen. Vooral de hoog-volume machine levert een typische jaarlijkse productiecapaciteit tot honderdduizenden opdrukken.

Alle volledig geïntegreerde drukoplossingen van het bedrijf leveren kwaliteit, betrouwbaarheid en waarde aan de klanten, maar voor het realiseren van deze doelstellingen moeten wel de juiste componenten worden gebruikt.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe printer realiseerde het bedrijf zich dat de lineaire geleidingen voor drukmachines voor alle asbewegingen aan een aantal specifieke eisen zouden moeten voldoen. Het inwendige van een printer is een uitdagende omgeving voor lineaire geleidingen omdat de combinatie van vochtigheid en verdamping die optreedt tijdens het drukproces tot hoge slijtage leidt.

Lineaire geleidingen voor drukmachines

Omdat de machinefabrikant aandrong op merkproducten van topkwaliteit en betrouwbare toeleveringspartners, wendde het bedrijf zich tot NSK voor de oplossing. NSK’s team van deskundige technici deed uitgebreid onderzoek naar de applicatie en de werkomgeving en adviseerde de lineaire geleidingen uit de NH/NS serie, die zijn voorzien van een speciale coating die bescherming biedt tegen slijtage.

De lineaire geleidingen voor drukmachines van de NH/NS serie hebben vele opmerkelijke eigenschappen, waaronder een veel langere levensduur dankzij de integratie van innovatieve kenmerken, zoals een speciaal ontwikkelde geometrie van de kogelgroef. Daarnaast biedt de tot 30% hogere dynamische belastbaarheid (ten opzichte van producten van de vorige generatie) eindgebruikers een twee keer zo lange vermoeiingslevensduur in een aanzienlijk compacter en lichter formaat. Optioneel zijn lage-temperatuur chroom- en fluoride/chroombehandelingen voor een nog langere levensduur. Ook leverbaar zijn roestvaststalen uitvoeringen die zeer geschikt zijn voor gebruik in corrosieve omgevingen.

Afgezien van de gunstige technische eigenschappen van de lineaire geleidingen uit de NH/NS serie, verwachtte de producent van industriële digitale printers ook de nodige flexibiliteit van zijn potentiële leverancier, gezien de snelle groei van het bedrijf en de verwachte snelle aanloop van concept tot productie van de machine. NSK kon echter met zekerheid garanderen dat het aan de vraag kon blijven voldoen vanuit hun strategisch gelegen productiewerkplaatsen en opslagfaciliteiten, verspreid over Europa.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie