Softing integreert CNC-data in industriële edge toepassingen

Softing

De nieuwe edgeConnector 840D container van Softing ondersteunt eenvoudige toegang tot data van SINUMERIK 840D controllers en maakt deze beschikbaar op edge apparaten of in virtuele omgevingen via OPC UA en MQTT. Hiermee wordt flexibele integratie mogelijk van lokale OPC UA clients en MQTT-brokers in een cloudomgeving en het Industrial IoT.

Volgend op dataFEED edgeConnector Siemens voor de aansluiting van SIMATIC S7 controllers, introduceert Softing nu dataFEED edgeConnector 840D. Deze softwaremodule is ’s werelds eerste containertoepassing voor toegang tot SINUMERIK 840D Solution Line en Power Line controllers. Hij ondersteunt het uitlezen van alle procesparameters en aandrijfdata zonder dat aanpassing van de configuratie van de gereedschapsmachine nodig is.

Met dataFEED edgeConnector 840D is naadloze integratie mogelijk van maximaal vijf CNC controllers in een cloudomgeving als Azure IoT Edge of AWS IoT Greengrass. Hij kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor de controle van productiekwaliteit en toleranties, om machinedata te registreren en te integreren in overkoepelende managementsystemen, of om procesparameters en andere prestatie-indicatoren te visualiseren. Configuratie kan ter plekke worden uitgevoerd via een internetbrowser of op afstand via de REST interface.

Centrale implementatie van alle aangesloten edge apparaten met hun containers, bijvoorbeeld ten behoeve van updates of beveiligingspatches, kan worden uitgevoerd met behulp van een optioneel apparaatbeheersysteem.

“We zien een groeiende vraag naar softwareoplossingen die efficiënt kunnen worden beheerd en op standaard hardware kunnen draaien. Ons antwoord hierop is de systematische uitbreiding van de dataFEED productfamilie met Docker containers voor de integratie van productiedata in innovatieve en flexibele Industrial IoT oplossingen. Op deze manier helpen we gebruikers en systeemintegratoren bij het dichten van de kloof tussen OT en IT”, aldus Sebastian Schenk, productmanager bij Softing Industrial.

Het plan is om de dataFEED edgeConnector productfamilie verder uit te breiden en bijvoorbeeld ook de aansluiting met controllers via Modbus TCP of Ethernet/IP te ondersteunen. Daarnaast staan containers voor data-aggregatie en preprocessing, evenals address space modelling in de planning. Tevens zullen de mogelijkheden voor configuratie vanuit de cloud verder worden uitgebreid.

dataFEED edgeConnector 840D kan worden gedownload van online directories zoals Docker Hub of Microsoft Azure Marketplace en gratis worden getest. Meer informatie is te vinden op de productwebsite.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.