Gateway voor Modbus gebaseerde gebouwbeheersystemen

Gateway Modbus

HMS Networks introduceert een nieuwe Intesis gateway voor bewaking en controle van OCPP 1.6 gebaseerde elektrische voertuiglaadstations vanaf elke Modbus gebaseerde GBS (Gebouw Beheer Systeem).

De elektrische voertuigindustrie is de laatste jaren exponentieel gegroeid en is niet meer weg te denken. Volgens het International Energy Agency zijn er in 2019 wereldwijd ongeveer 7,3 miljoen laadstations geïnstalleerd. De laadstations zijn in meerdere variëteiten beschikbaar: voor privéparkeerplaatsen, openbare gebouwen, winkelcentra, openbaar vervoer, enz. Het installeren van laadstations in gebouwen draagt bij aan het promoten van de EV-industrie en versnelt de overstap naar duurzame energie. Het is echter ook een uitdaging voor de gebouwen waar de laadstations worden geïnstalleerd. Energiemanagement en beschikbaarheid van deze EV-parkeerplaatsen vereisen intensieve communicatie tussen gebouwbeheersystemen en de laadstations.

Intesis-protocolvertaling tussen OCPP en Modbus RTU/TCP maakt bewaking en controle van EV-laadpunten mogelijk

Een van de meest gebruikte protocollen in de EV-industrie is OCPP, een standaard die zorgt voor de bewaking en controle op de werking van het EV-laadpunt, zoals het starten of stoppen van het laadproces, het beheer van gebruikers of het uitlezen van energieparameters. Hoewel het protocol door veel fabrikanten van EV-oplaadpunten wordt gebruikt, is dit nog niet het geval bij GBS- of gebouwautomatiseringssystemen.

De nieuwe, innovatieve Intesis-protocolvertaler van HMS Networks biedt een standaardoplossing die de EV- en GBS-markten met elkaar verbindt. Hij stelt GBS systeemintegratoren en fabrikanten van EV-oplaadpunten in staat om op een eenvoudige, kostenefficiënte en betrouwbare manier de basale monitoring en controle van OCPP 1.6 compatibele EV-oplaadpunten vanuit elk Modbus gebaseerd automatiseringssysteem te verzorgen. De gateway zorgt ervoor dat het Modbus GBS niet alleen EV-gebruikers, maar ook laadoperaties en metingen door de EV-lader beheert. Op deze wijze biedt het GBS de gebouweigenaar controle, naast onderhoudsservice en energierapportage. De gateway is beschikbaar in twee versies: een voor 1 laadstation met 7 aansluitingen, en een voor 20 laadstations met elk 7 aansluitingen.

Intesis MAPS maakt eenvoudige en standaard integratie in elk GBS mogelijk

De gateway wordt geconfigureerd met de gratis configuratietool Intesis MAPS voor alle Intesis-protocolvertalers. Intesis MAPS is ontworpen om de OCPP laadstations snel te vinden in het netwerk en te integreren in het gebouwautomatiseringssysteem met een standaard registermap die integratie in elke Modbus TCP of RTU GBS vereenvoudigt.

De combinatie van Intesis MAPS en de Intesis OCPP-to-Modbus TCP/RTU protocolvertaler maakt de integratie van elektrische voertuigen in gebouwbeheersystemen eenvoudig en helpt gebouweigenaren bij het optimaliseren van de EV-technologie in hun faciliteiten en bij de voorbereiding op de EV revolutie.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.