Slimmere beslissingen nemen op basis van industriële data

Industriële data ERP Unified Namespace

Novotek, specialist in industriële automatisering, werkt samen met GE Digital met een ​​reeks van webinars die erop gericht zijn industriële bedrijven te helpen waardevolle inzichten uit industriële data te halen. De webinars zijn bedoeld om het proces van het benutten van productie- en machinedata te stroomlijnen en om te zetten in zinvolle resultaten voor engineers en kwaliteitsmedewerkers. Het schema voor webinars staat vermeld op de website van Novotek.

Industriële data is meer dan slechts een modewoord in de hedendaagse technische wereld; het is de bron van kracht en innovatie voor talloze industriële productiebedrijven. Wanneer men het potentieel van deze data ten volle benut, kunnen organisaties baanbrekende veranderingen en optimalisaties realiseren.

Novotek en GE Digital bundelen hun krachten industriële data

De firma Novotek, een vooraanstaand expert op het gebied van industriële automatisering, heeft de handen ineengeslagen met GE Digital. Hun samenwerkingsdoel? Een serie webinars opzetten die erop zijn toegespitst industriële ondernemingen te assisteren in het maximaliseren van hun winst uit industriële data. De inhoud van deze webinars is met name gericht op het stroomlijnen van het gebruik van productie- en machinedata, teneinde deze te vertalen naar waardevolle, praktische resultaten voor engineers en kwaliteitscontroleurs.

Voor de geïnteresseerden is het goed om te weten dat de agenda van deze webinars duidelijk vermeld staat op de officiële website van Novotek.

Een kijkje in de watersector

Als startschot voor deze reeks webinars zal op woensdag 14 april 2021 een sessie plaatsvinden getiteld “Improving Performance with Self-Serve Analytics”. Dit webinar belicht specifiek de uitdagingen en kansen binnen de watersector. Gedurende dit seminar zal men dieper ingaan op hoe engineers van waterbedrijven zelfstandig analyses kunnen uitvoeren om hun operationele processen te optimaliseren en hun prestatieniveau te verhogen.

Een interessante casus tijdens deze sessie gaat over een waterbedrijf dat gebruik heeft gemaakt van geavanceerde data-analyses om onderhoudsschema’s te optimaliseren. Het gevolg? Ze konden mogelijke pompdefecten tot wel 16 dagen vooraf detecteren. Dit heeft niet alleen geleid tot een significante vermindering van onvoorziene stilstand, maar ook tot een verhoogde nauwkeurigheid in hun planning.

De algemeen directeur van Novotek benadrukte het belang van data-analyse in de industriële sector. In zijn woorden: “In een omgeving waar bedrijven opereren met honderden machines en talloze datapunten, kan elk van deze punten bijdragen aan het genereren van nuttige evaluaties en inzichten. Maar, en dit is essentieel, dit potentieel kan alleen worden gerealiseerd wanneer engineers en managers effectief met deze data omgaan en er betekenis aan kunnen toekennen.”

Zeker in een sector als de waterindustrie, met zijn enorme hoeveelheid installaties en uitgebreide historische industriële data, biedt dit kansen. Door engineers uit te rusten met de juiste tools voor data-analyse kunnen ze resultaten behalen die variëren van verbeterde root cause analyses tot voorspellingen over toekomstige prestaties en zelfs volledig geautomatiseerde kwaliteitsverbeteringen.

Het is een ding om te begrijpen wat er bereikt kan worden met industriële data; het daadwerkelijk realiseren van die resultaten is een ander verhaal. Dit webinar belooft de theorie te verbinden met de praktijk, door de expertise van Novotek te combineren met een praktijkvoorbeeld van GE Digital.

Als afronding, engineers en technici werkzaam bij waterbedrijven en geïnteresseerd in het verkennen van de mogelijkheden van industriële data-analyse worden van harte uitgenodigd zich aan te melden voor dit webinar via de Novotek-website.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie