Slimmere beslissingen nemen op basis van industriële data

5
Industriële data ERP Unified Namespace
Illustratie: NicoElNino / Shutterstock.com

Hoe haal je waardevolle inzichten uit industriële data?

Novotek, specialist in industriële automatisering, werkt samen met GE Digital met een ​​reeks van webinars die erop gericht zijn industriële bedrijven te helpen waardevolle inzichten uit industriële data te halen. De webinars zijn bedoeld om het proces van het benutten van productie- en machinedata te stroomlijnen en om te zetten in zinvolle resultaten voor engineers en kwaliteitsmedewerkers. Het schema voor webinars staat vermeld op de website van Novotek.

Het eerste webinar in deze serie vindt plaats op woensdag 14 april 2021 van 11:00 – 12: 00 uur. Dit webinar, getiteld “Improving Performance with Self-Serve Analytics” richt zich specifiek op de watersector en behandelt hoe engineers in de waterindustrie zelf analyses kunnen uitvoeren om de bedrijfsvoering te verbeteren en prestaties te verhogen.

In het webinar zal ook een praktijktoepassing worden toegelicht hoe een waterbedrijf deze analyses heeft ingezet om het nodige onderhoud in de organisatie beter te kunnen plannen. Hierdoor kon het bedrijf pompstoringen tot 16 dagen van tevoren voorspellen, waardoor het risico op ongeplande uitval aanzienlijk werd verminderd en de nauwkeurigheid van de planning werd verbeterd.

“De waarde van data-analyses wordt momenteel in alle industriële sectoren onderkend en is daarmee ook voor ons een belangrijk thema”, aldus de algemeen directeur van Novotek. “Bedrijven hebben vaak honderden machines en nog veel meer datapunten, die elk kunnen bijdragen aan het vormen van zinvolle beoordelingen, inzichten en resultaten. Dit is echter alleen mogelijk als engineers, techneuten en managers slim met die data kunnen omgaan en er betekenis aan kunnen geven.

“Dit geldt met name voor de watersector met enorm veel installaties en historische industriële data. Door engineers de juiste tools te geven om gegevens effectief te analyseren, kunnen deze bedrijven verrassende resultaten behalen, van verbeterde oorzaakanalyse en toekomstige prestatievoorspellingen tot volledig geautomatiseerde kwaliteitsverbeteringen.

“Er is echter een onderscheid tussen het besef hebben van wat er kan worden bereikt en het behalen van die resultaten. Via dit webinar combineren we onze expertise met een use case van GE Digital om niet alleen te laten zien wat wateringenieurs kunnen bereiken, maar ook hoe ze die resultaten kunnen realiseren. ”

Waterbedrijf-engineers en -techneuten die geïnteresseerd zijn het eerste webinar, kunnen zich aanmelden via de Novotek-website.

Meer informatie

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.