Door: Redactie - 14 juli 2022 |
Met de Label Checker introduceerde SICK een eenvoudige instelbare en multifunctionele totaaloplossing voor alle controles op etiketten en labels. Met de nieuwe LBC611 en LBC621 breidt SICK zijn Label Checker-range verder uit. De jongste telgen in de familie vallen op door hun compacte formaat, hun verbeterde verwerkingseenheid, de ingebouwde lens en verlichting en hun prettige prijsstelling. Ze worden geleverd met de nieuwste Label Checker-software (versie 3) en zijn verkrijgbaar in uitvoeringen met diverse lenzen en bijvoorbeeld infraroodverlichting.
Klopt de barcode, 2D-code of het productnummer wel? Is de tekst correct? Staat het logo erop? Hoe staat het met de printkwaliteit? Zit het label wel op de juiste plek? Op al deze vragen biedt de SICK Label Checker een helder antwoord.
De Label Checker biedt optische karakterherkenning (OCR) op meerdere plekken tegelijkertijd, herkent zelf om welk codetype het gaat, en ziet labels ook als ze op de kop staan. Dankzij brede communicatiemogelijkheden is de Label Checker eenvoudig te installeren. De configuratie vindt plaats via een webinterface.
Omdat alle berekeningen worden uitgevoerd binnen de camera, is er geen aparte evaluatie-eenheid nodig. Dat scheelt ruimte en bekabeling. Alle versies hebben een robuuste metalen behuizing, waarmee de sensoren ook geschikt zijn voor ruwe industriële omgevingen.
De Label Checker is verkrijgbaar in meerdere varianten, die zich onderscheiden in resolutie, inspectiefrequentie en de grootte van de camerabehuizing. Terwijl de grotere camera’s een flexibel accessoireconcept hebben waarmee lens en licht kunnen worden aangepast aan de applicatie, zitten bij de compacte varianten (LBC611 en LBC621) licht en lens al in de behuizing.
De compacte versies vallen verder op door de mogelijkheid van beeldrectificatie. Omdat zij vaak op korte afstand worden gebruikt, moeten effecten van lens- en perspectiefvervorming worden geëlimineerd. Bovendien staan de LBC611 en LBC621 voor snellere prestaties. De ARM-architectuur maakt namelijk een verbeterde verwerkingssnelheid mogelijk.
Lees ook:
Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.