Een goede match: eieren en pneumatiek

Pneumatiek

Verpakken van eieren en pneumatiek

“How do they do it?” Dat is niet alleen de titel van een succesvol tv-programma, maar ook een intrigerende vraag als het gaat om het verkennen van de technologie achter sommige complexe processen. Vandaag kijken we naar het verpakken van eieren. Hoe kan pneumatiek helpen en ervoor zorgen dat de eieren netjes verpakt en gelabeld in de winkel komen?

Zoals de meesten van ons weten, vereist het hanteren van een ei een precieze hoeveelheid druk. Te veel en ze barsten, te weinig en ze glippen weg. In beide gevallen is een ei geen product waar je al te veel van wilt breken. Het is een perfect voorbeeld van een product waarbij de geautomatiseerde verwerking vraagt om componenten die zeer nauwkeurig – en tegelijkertijd ‘zacht’ – kunnen worden geregeld.

Naast precisie zijn nog enkele andere aspecten van belang. Zuinig gebruik van energie en lucht, clean design, flexibiliteit, instelbaarheid en niet in de laatste plaats een lange levensduur; daarbij telt iedere cent.

Cilinders en precisie

Camozzi Automation weet precies welke producten gebruikt kunnen worden voor de gevraagde handling. Neem bijvoorbeeld het programma aan pneumatische en/of elektrische cilinders. Volgens ISO 15552 of ISO 6432 standaards en uitgerust met een mechanische, instelbare of automatische eindslagdemping om de impact van de zuiger te verminderen aan het einde van de slag. Benaderingssensoren zorgen voor een uiterst nauwkeurige positionering, zodat de inspanning van de kip niet voor niets was.

De kracht en de snelheid van de pneumatische cilinder kan uiterst nauwkeurig worden ingesteld met behulp van een [proportioneel] druk-reduceer en snelheidsregelventielen. Het proportioneel regelen geeft nauwkeurigheid van zowel druk, flow of positie van de cilinder met 0-10V of 4-20mA stuursignaal.

Voorzichtig graag

Een ei is een delicaat product. Hoge aantallen en fragiel, in een uiterst competitieve markt. Handlingsoplossingen moeten dus economisch, betrouwbaar en veilig zijn. Met automatiseren neemt de complexiteit veelal toe. Dit vraagt om slimme oplossingen en een uitgebreid leveringsprogramma met standaard en klantspecifieke producten, zodat er maximaal markt- en klantvoordelen behaald kunnen worden. Of het nu gaat om clean design, rvs cilinders, besturing, vacuümproducten, zuinig in gebruik uiteraard volgens de hoogste normen, Camozzi helpt graag.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.