Schneider Electric toont SF6-vrije SM en RM AirSeT op Innovation Summit

Packaging Innovations vakbeurs Innovation Summit

Schneider Electric onthult op de Innovation Summit verschillende innovaties met als centraal doel: de weg naar netto-nul CO2-uitstoot versnellen voor klanten en partners. “De Innovation Summit is een unieke kans om verschillende toonaangevende innovaties te tonen op zowel software- als hardwaregebied aan een groot publiek, van paneelbouwers en system integrators tot machinebouwers. Het Inspyrium, de groenste eventlocatie van Nederland, biedt hier de uitgelezen kans voor”, zegt Ilse Kremer, Global Marketing Manager Benelux.

Schneider toont ook de SM en RM AirSeT voor de Nederlandse markt. De RM AirSeT is de nieuwste toevoeging aan de groeiende familie van SF6-vrije middenspanningsschakelaars. De nieuwste groene en digitale oplossing aangedreven door zuivere lucht stelt industrieën, gebouwen, datacenters en nutsbedrijven in staat om de impact op het milieu te verminderen en het onderhoud en de werking te optimaliseren. SM AirSeT maakt deel uit van Schneiders assortiment SF6-vrije MV-schakelaars, waaronder ook RM AirSeT – een secundaire gasgeïsoleerde (GIS) Ring Main Unit (RMU) voor netbeheerders die binnenkort gelanceerd word; en GM AirSeT – een primaire GIS voor meer veeleisende toepassingen, volgt zo spoedig mogelijk. Met deze oplossingen zet Schneider Electric zijn missie voort om organisaties te helpen net-nul te bereiken door middel van innovatieve, groene producten.

“De SM en RM AirSet zijn beide unieke innovaties op het gebied van middenspanningsinstallaties en schakelapparatuur,” zegt VP Power Systems Alexandre Golisano. “In plaats van SF6-gas, een broeikasgas 23,500 keer sterker dan C02, wordt er zuivere lucht gebruikt. Dit is in overeenstemming met de doelstelling van Schneider Electric om tegen 2025 voor alle productassortimenten een alternatief voor SF6-gas voor te stellen.”

“De industrie is in constante verandering en zoekt naar manieren om te verduurzamen,” zegt Sander van Dasselaar, VP Industry BeNe bij Schneider Electric. “Digitale oplossingen zijn de snelste manier om het tekort aan mensen op te kunnen vangen en te blijven innoveren, de Lexium MC Multicarrier en EcoStruxure Automation Expert zijn daar goede voorbeelden van. Ook bijzonder is de laatste upgrade van onze motormanagementoplossingen die energiebesparing in de industrie verder mogelijk maakt, energiemonitoring is daarbij een belangrijke en eerste stap. Het Unified Operations Center van Aveva is een concreet en sterk voorbeeld van in de praktijkbewezen software.”

Toekomstgerichte innovaties

Schneider Electric toont ook een reeks andere oplossingen op de Innovation Summit, die de volgende generatie duurzame industrieën mogelijk maken:

  • Multi-carrier technologie en de volgende generatie software voor beheer op afstand: de nieuwe Lexium MC12 multi-carrier is een innovatief producttransportsysteem voor het verplaatsen, positioneren of groeperen van producten in machines voor discrete processen. Door gebruik te maken van de nieuwste lineaire motion- en digital twin-technologieën, ontstaan nieuwe mogelijkheden om sneller machines te ontwikkelen met meer flexibiliteit en een kleinere voetafdruk.
  • Een upgrade van de motormanagementoplossing levert een holistische benadering van asset management met een geavanceerde digitale managementaanpak. Het verenigt energie- en automatiseringsbeheersystemen en realiseert prestatieoptimalisatie (50% minder motorstilstand), een beter rendement op investeringen en efficiëntie in de hele fabriek (50% minder verbruikte elektrische energie).
  • Dankzij de nieuwe IEC 61499-norm maakt de industrie een ware revolutie door: een digitale revolutie die software, en niet apparatuur, centraal stelt in de automatisering. EcoStruxure Automation Expert helpt bij het heroverwegen van engineering door een softwaregerichte benadering te kiezen die automatiseert, hergebruik van automatiseringsobjecten mogelijk maakt, engineers helpt flexibel te ontwikkelen, bij te werken en te optimaliseren. Ecostruxure Automation Expert is leveranciers onafhankelijk ontwikkeld.

Sessies Innovation Summit

De belangrijkste sessies op de Innovation Summit in Cuijk voor de Industrie en het toekomstige energienetwerk van Nederland zijn:

  • 10:30 -11:30 – Leading the way with our new SF6 gas alternative
  • 10:30 -11:00 – Demystifying IEC62443 – For who, why and how
  • 11:15 -11:45 – Grids of the future: Solutions for new energy landscape14:15-15:45 –
  • Multi-carrier technology and the next generation of remote management software
  • 16:00 -17:00 – The New (open) Standard for Industrial Automation
    Inschrijven voor 1 van deze sessies kan nog hier. Beperkte plaatsen beschikbaar.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.