Samenwerking TotalEnergies en AF Offshore Decom voor verwijderen en recyclen van installaties in Noordzee

Hogere olieprijzen Decom

TotalEnergies en AF Offshore Decom hebben een contract getekend voor de engineering, voorbereiding, verwijdering, transport, ontmanteling en recycling (EPRD) van 10 productieplatforms uit het L7-veld in de Nederlandse sector van de Noordzee. Het totale gewicht van deze installaties bedraagt ongeveer 17.000 ton en het doel is om tot 98% van alle materialen te recyclen. Het toepassingsgebied omvat ook installatiewerkzaamheden en voorbereidingen voor de herontwikkeling van de infrastructuur voor het toekomstige gebruik voor koolstofafvang en -opslag (CCS).

De constructies zullen worden voorbereid voor verwijdering en opgehesen door geselecteerde, geschikte schepen uit de lokale toeleveringsketen en worden vervoerd naar de speciaal gebouwde recyclingfaciliteit voor olie- en gasinfrastructuur, de AF Environmental Base Vats in Noorwegen. Deze uitvoeringsstrategie voldoet aan onze gezamenlijke ambitie om een duurzaam project op te leveren dat kosten- en energie-efficiënt, veilig en voorspelbaar is. Wij maken deel uit van de circulaire economie en zetten ons in om de overgang naar een duurzamere toekomst te versnellen.

Aurelie Abiad, Managing Director van TotalEnergies EP Nederland: “Met meer dan 40 jaar productie is het L7 veld van groot belang geweest voor ons bedrijf. Het was een grote stap om de productie vijf jaar geleden stop te zetten. Nu de mogelijkheden voor hergebruik zijn gedefinieerd, is het tijd om de meeste faciliteiten eindelijk te ontmantelen. AF Decom Offshore zal dit doen met de laagst mogelijke koolstofvoetafdruk en het hoogst mogelijke recyclingpercentage, wat in lijn is met onze ambitie als verantwoordelijke operator. Met een geïntegreerde aanpak en uitbesteding op maat van maritieme spreiding biedt AF Offshore Decom de sterke oplossing voor ontmanteling die we zochten voor ons L7-project.”

Lars Myhre Hjelmeset, EVP Offshore bij AF Gruppen: “We zijn ongelooflijk blij met de gunning van dit spannende contract door TotalEnergies EP Nederland. In samenwerking met zowel de klant als onze ketenpartners kijken we uit naar de start van dit belangrijke werk. In dit project zullen we de infrastructuur engineeren, voorbereiden, verwijderen en recyclen, maar ook installeren en hergebruiken voor verder gebruik. Dat sluit perfect aan bij de visie van AF Gruppen: ‘Het verleden opruimen, bouwen voor de toekomst’. Deze prijs toont aan dat onze sterke focus op veilige operaties en ons vermogen om een hoge mate van duurzaamheid te leveren in de markt wordt erkend”.

Bron: TotalEnergies EP Nederland

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie