Ruimtebesparende SMC Thermo Chiller voor rackmontage

Thermo Chiller

De nieuwe HRR Thermo Chiller van SMC voor rackmontage is ontworpen voor ruimtebesparende installatie. Het model is ook een efficiënte oplossing bij onderhoud, omdat dit kan plaatsvinden terwijl de chiller zich in het rack bevindt. De HRR Thermo Chiller is zowel compact als veelzijdig in gebruik.

De HRR kan in een 19-inch rack worden gemonteerd en bespaart ruimte en installatietijd, doordat meerdere systemen samen worden ondergebracht. De installatie is bovendien efficiënt vanwege de standaard inbouw van een filter voor deeltjes, bypass-leidingen, een bypass-ventiel en een flowsensor. Een DI-filter voor gedeïoniseerd water is optioneel.

Het onderhoud van de HRR is eenvoudig, dankzij toegang aan de voorzijde van het apparaat. Belangrijke onderdelen kunnen daardoor worden vervangen of aangepast zonder dat de Thermo Chiller uit het rack moet worden gehaald. Daarnaast kunnen 23 alarmcodes en statusmeldingen worden weergegeven voor eenvoudige zelfdiagnose.

Met een temperatuurstabiliteit van ±0,1°C is de HRR-serie uiterst stabiel. Het apparaat kan ook warmte genereren zonder gebruik van een elektrisch verwarmingselement. Zo blijft de watertemperatuur op energie-efficiënte manier stabiel. Het proces is daardoor consistenter en leidt aan het eind van de productielijn tot een betere productkwaliteit.

De HRR Thermo Chillers zijn leverbaar in een groot aantal modellen, met koelvermogens van 950 W tot 5.000 W (50 Hz) en verwarmingsvermogens van 200 W tot 1.000 W (50 Hz). De serie is ideaal voor toepassingen met laseroscillatoren, machinale laserbewerking, lasermarkering, röntgeninstrumenten en elektronische microscopen.

SMC

SMC is gespecialiseerd in industriële automatisering en is wereldwijd de grootste leverancier van pneumatische componenten. Met 12.000 basisproducten en meer dan 700.000 varianten biedt SMC oplossingen voor de automatisering van productieprocessen in iedere industriesector. SMC Corporation, opgericht in 1959, is gevestigd in Tokyo en genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange. SMC heeft wereldwijd ruim 20.000 medewerkers, 34 productievestigingen en vijf technische centra.

In Nederland heeft SMC vestigingen in Amsterdam (hoofdkantoor) en Eindhoven (Technology Center). SMC Nederland, opgericht in 1981, heeft ruim tachtig medewerkers, waaronder een team van 35 sales engineers voor persoonlijk klantcontact. In Eindhoven verzorgt SMC de assemblage van klantspecifieke oplossingen en vindt het onderhoud van SMC Thermo Chillers plaats. SMC Nederland heeft een eigen opleidingscentrum en een breed aanbod van opleidingen en trainingen voor medewerkers, klanten, distributeurs en techniekdocenten.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie