Phoenix Contact E-Mobility start de productie op Poolse locatie

11
Phoenix Contact E-Mobility

Oplevering in recordtijd: Phoenix Contact E-Mobility start de productie op de nieuwe Poolse locatie in Rzeszów

De bouwwerkzaamheden aan de nieuwe elektromobiliteitsfabriek van Phoenix Contact E-Mobility in het Poolse Rzeszów, met een grootte van 15.000 m², zijn na slechts vijf maanden bouwen afgerond. Op locatie is de productie van de AC-laadkabels reeds opgestart.

Ondanks alle uitdagingen van de coronapandemie kon de fabriek eind december volgens planning aan Phoenix Contact E-Mobility worden overgedragen. De productie van de, met designprijzen bekroonde, AC-laadkabels ging daardoor begin januari van start – op tijd voor de voortdurend groeiende elektromobiliteitsdynamiek op de markt.

In 2020 lag het aantal nieuwe toelatingen van zuiver elektrische voertuigen in Duitsland net onder de 200.000 voertuigen; van plug-in-hybriden waren het bijna 400.000 voertuigen.

Christoph Paetzold, projectleider voor de nieuwe fabriek in Rzeszów, zegt hierover: “Elk van deze voertuigen heeft een AC-laadkabel in de kofferbak. Bovendien zorgen premies en subsidies in heel Europa voor de uitbreiding van de particuliere laadinfrastructuur tot een regelrechte boom. Deze maatregelen verhogen daarnaast de afzet van AC-laadkabels. Wij zijn dan ook zeer tevreden dat wij het gebouw in Rzeszów, dankzij de goede samenwerking met Panattoni en de lokale autoriteiten in deze recordtijd konden opleveren en reeds rondom de jaarwisseling in gebruik konden nemen. Het team heeft reeds de eerste artikelen van onze AC-laadkabels geproduceerd. Wij bereiden ons erop voor om in de komende weken verdere installaties te installeren en medewerkers in dienst te nemen. Door de goede ligging in het Wetenschaps- en technologiepark Dworzysko met zijn goed georganiseerde infrastructuur wordt onze fabriek een belangrijke locatie binnen het Phoenix Contact E-Mobility-productienetwerk. Parallel daaraan wordt ook op de hoofdvestiging in Duitsland meer geïnvesteerd in de uitbreiding van de productiecapaciteiten.”

De nieuwe fabriek in Rzeszów heeft een totale oppervlakte van 15.000 m2, daarvan is 14.000 m2 productie- en magazijnoppervlakte, de resterende 1000 m2 is kantooroppervlakte. De voor het eerste kwartaal van 2021 geplande productiestart was reeds in januari een feit. In de komende jaren moet het personeelsbestand groeien naar ruim 250 medewerkers.

Meer informatie

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.