Onderhoudsintervallen van elektrische warmtewisselaar geminimaliseerd

38
Onderhoudsintervallen warmtewisselaar

Verminder onderhoudsintervallen voor warmtewisselaars met Watlow’s nieuwe HELIMAX ultra-efficiënte elektrische warmtewisselaar

Watlow, de marktleider in het ontwerp en de fabricage van complete thermische systemen, introduceert zijn nieuwe HELIMAX ultra-efficiënte elektrische warmtewisselaar met Continuous Helical Flow Technology. Deze technologie helpt bij het verminderen van verkooksing en vervuiling die zo kenmerkend zijn voor standaard warmtewisselaars. Hierdoor worden de onderhoudsintervallen van de warmtewisselaar geminimaliseerd, waardoor de stilstandtijd sterk wordt verminderd.

Sommige ontwerpmethoden voor warmtewisselaars, zoals bijvoorbeeld, staan bekend om het ontstaan van ‘dode’ zones waar hot spots kunnen ontstaan. Deze fluctuaties in de warmtewisselaar ten opzichte van de temperatuur van de mantel of de plaatselijke stroomsnelheid zijn veelvoorkomende oorzaken van verkooksing en vervuiling, wat kan leiden tot systeemstoringen en dure uitvaltijd.

HELIMAX met Continuous Helical Flow-technologie maakt ultrahoge warmteoverdrachtsnelheden mogelijk die zorgt voor een geringere stijging van de manteltemperatuur boven de procesvloeistof. Hierdoor kan met zeer hoge uitgaande temperaturen worden gewerkt. HELIMAX minimaliseert bovendien de vloeistof-bypass, waardoor een strakkere regeling van de manteltemperatuur wordt gegarandeerd en kleinere manteldiameters mogelijk zijn. Met als resultaat dat hogere drukken met dunnere wanden kunnen worden verwerkt, zonder dat hiervoor dure en exotische materialen gebruikt hoeven te worden.

“Watlow is verheugd om de nieuwe HELIMAX warmtewisselaar aan onze klanten te kunnen aanbieden”, zegt Dennis Long, directeur strategische marketing. “De HELIMAX Continuous Helical Flow-technologie verbetert het snelheidsprofiel op de verwarmingselementen, waardoor een betere warmteoverdracht en hogere doorstroomsnelheden mogelijk zijn die de algehele systeemprestaties verder verbeteren. Deze technologie vermindert ook verkooksing en vervuiling, waardoor een systeem naar behoren blijft functioneren. Dit alles in een kleiner profiel … het product is een aanwinst voor elke toepassing die een warmtewisselaar vereist.”

HELIMAX is kleiner en lichter in vergelijking tot traditionele warmtewisselaars. Het biedt aanzienlijke voordelen voor toepassingen met beperkte ruimte, zoals offshore-platforms of drijvende productieopslag- en losschepen.

Over Watlow

Watlow is een toonaangevende aanbieder van productietechnologie en ontwikkelt technische expertise van wereldniveau en innovatieve thermische producten en systemen waar klanten maximaal van profiteren.

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.