Constante klemkrachten en tot 20 keer langere onderhoudsintervallen

Constante klemkrachten

Als u gedraaide onderdelen efficiënter wilt vervaardigen, zijn onderhoudsarme en failsafe precisie-opspanmiddelen vereist. Deze kunnen snel en eenvoudig worden omgebouwd en, indien nodig, ook worden gebruikt voor automatisch laden. De SCHUNK ROTA THW3 klauwplaat met snelwissel klauwsysteem en gepatenteerde afdichting van het klauwplaatmechanisme is hiervoor ontworpen. Gebruikers profiteren van een permanent hoge processtabiliteit, constante klemkrachten en lange onderhoudsintervallen.

De allrounder voor een breed scala aan toepassingen

Uitgerust met een snelwissel klauwsysteem kan de ROTA THW3 snel worden omgebouwd voor een nieuwe reeks onderdelen op CNC-draaibanken, pick-updraaibanken en draai-/freescentra, en heeft een hoge klauw- herhalingsnauwkeurigheid tot <0,02 mm. Eenmaal gedraaide klauwen kunnen herhaaldelijk worden gebruikt, zelfs voor toepassingen waarbij de toleranties uitdagend zijn. De klauwslag van de recht getande basisbek bedraagt – afhankelijk van de bekmaat – 6,7 mm tot 10,5 mm. Een ringzuiger brengt de kracht direct over en zorgt daardoor voor een hoge mate van efficiëntie: de klemkracht van de kleinste maat, de ROTA THW3 200, is 64 kN, en vanaf de maat 400 bereikt de klauwplaat een klemkracht van 240 kN. De basisbehuizing van de klauwplaat is gehard en extreem stijf, en zelfs bij zware bewerkingen kunnen nauwkeurige en betrouwbare bewerkingsresultaten worden behaald. Dankzij de geoptimaliseerde buitencontour is de klauwplaat ook bij uitstek geschikt voor freesbewerkingen. De grote doorlaat van 52 mm (maat 200) tot 165 mm (maat 630) en aan de voorkant verwisselbare beschermingshulzen maken een uitgesproken veelzijdig gebruik mogelijk. Optioneel kan de klauwplaat met een verstelbare aanslag uitgerust worden.

Snelzoeker voor spanklauwen

Zoeken naar de bijpassende spanklauwen voor de SCHUNK ROTA THW3-klauwplaat is kinderspel met de SCHUNK snelzoeker: het kost slechts vier klikken om de klauwplaatfabrikant, het klauwplaattype, de klauwplaatgrootte en productdetails te vinden. De gebruiker ontvangt een lijst van alle bijpassende spanklauwen uit meer dan 1.200 verschillende klauwtypen. De juiste spanklauwen kunnen rechtstreeks in de snelzoeker worden geselecteerd.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.