Nieuwe robotfabriek voor Yaskawa

Robotfabriek

Yaskawa breidt productiecapaciteit uit met nieuwe robotfabriek

Door de groei van de wereldwijde robotmarkt zal Yaskawa haar productiecapaciteit uitbreiden met een nieuwe robotfabriek in Slovenië, naast de bestaande productiefaciliteiten in Japan en China. Door de grote vraag naar robots van Yaskawa in Europa en in de EMEA-regio heeft de fabrikant van automatiseringscomponenten, industriële robots en onderdelen voor de productie van alternatieve energie besloten een derde productiefaciliteit in Europa op te zetten.

yaskawa-logo-nieuwNa grondig onderzoek en de afweging tussen verschillende Europese locaties is Yaskawa uitgekomen in Slovenië. De onderhandelingen over de specifieke locatie zijn in een vergevorderd stadium en zullen naar verwachting binnenkort worden afgerond. Het is de bedoeling dat Yaskawa de eerste robots die hier geproduceerd zijn tegen het einde van 2018 op de markt brengt.

“Met deze investering wordt de nabijheid van klanten in de regio verder ontwikkeld. Ons doel is om de supply chain en levertijden te verkorten om sneller in te kunnen spelen op regionale eisen van de markt en de eisen van de klant”, geeft Bruno Schnekenburger van Division President Robotics Europe aan.

Manfred Stern, CEO van Yaskawa Europe en Corporate Vice-President, voegt toe: “Yaskawa heeft de afgelopen jaren voortdurend haar aanwezigheid in Europa vergroot. In aanvulling op de reeds bestaande Europese productie installaties waarin servo-aandrijvingen, frequentieomvormers, controllers en windgenerators worden vervaardigd, vullen we onze lokale productiecapaciteit voor de productlijnen van robots aan met de nieuwe fabriek.”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie