Yaskawa toont palletiseer, cobot en vision oplossingen met AMR op Empack

Yaskawa AMR robotfabriek

Tijdens de Empack introduceert Yaskawa samen met MCA linear motion robotics, al 25 jaar Yaskawa channel partner, een nieuwe intra-logistieke toepassing voor gecombineerd palletiseren met robots en geautomatiseerd pallettransport met Autonome Mobiele Robots (AMR).

Intern pallettransport

Het AMR-systeem is een plug & play applicatie bestaande uit een of meerdere AMR’s, transitpunten en benodigde software, waarmee eenvoudig en veilig het interne pallettransport in fabrieken en magazijnen geautomatiseerd kan worden. Beschikbaar met laadvermogens van 400 tot 1200 kg en geschikt voor zowel euro als block pallets. Gecombineerd met onze robots of cobots kan het gehele proces van palletiseren en intern transporteren volautomatisch afgehandeld worden.

De AMR van MCA kiest zelfstandig de beste route naar het volgende station en draait indien mogelijk om obstakels heen, wat ruimte bespaart. Dit systeem is 24/7 inzetbaar en verhoogt de veiligheid en productiecapaciteit met maximale uptime. Mede doordat geautomatiseerde systemen veel voorspelbaarder zijn dan transport door mensen geïnitieerd is er minder buffer voorraad nodig in productie.

Cobot demonstrator

Naast de AMR is er tevens op de Yaskawa stand een cobot demonstrator voor de voedselverwerkende industrie te zien. Deze demonstrator is ontwikkeld in samenwerking met EKB en Sanders Machinebouw. Door middel van vision technologie in combinatie met circulaire tracking kunnen allerlei verschillend producten van een draaischijf worden gepickt en verpakt. Yaskawa heeft speciaal voor de voedselverwerkende industrie cobots beschikbaar met IP67 bescherming en foodgrade uitvoering, zowel met 10 kg als 20 kg payloads, en reikwijdtes van 1,2 en 1,7 m.

De demonstrator zal werkend te zien zijn op de stand. Yaskawa Benelux en MCA linear motion robotics zijn te vinden in hal 2, stand A110.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie