Robotica oplossingen op Nederlandse Metaaldagen

Nederlandse Metaaldagen

Tijdens de Nederlandse Metaaldagen introduceert Yaskawa samen met partners BMO Automation en RoboFlex, een aantal toepassingen voor het optimaliseren van productie processen met behulp van industriële robots.

Gebruiksvriendelijke robotsystemen

Met trots presenteert BMO Automation op de Nederlandse Metaaldagen de IRIDIUM serie. Hiermee breidt het haar product portfolio van gebruiksvriendelijke robotsystemen verder uit met een compacte alleskunner voor draai- en freesmachines. De IRIDIUM is de meest laagdrempelige automatisering in de markt. U profiteert van de voordelen van een Single Batch Automatisering met een minimale investering. Bovendien kan uw team zo gemakkelijk wennen aan de procesverbeteringen die de automatisering teweeg brengt. Dankzij de modulaire opzet van de IRIDIUM Serie behoudt uw investering waarde. Op een later moment kunt u namelijk het rendement van uw investering verder vergroten met een eenvoudige upgrade naar Multi Batch. Het rendement kan zelfs verdubbeld worden door een tweede CNC machine aan één IRIDIUM Sideloader te koppelen.

De serie ArcWorld booglas robotcellen van Yaskawa biedt al jaren lang een flexibele oplossing voor productiebedrijven om hun productie te verhogen. Het kleinste model uit de serie is te zien op de Nederlandse Metaaldagen. De ArcWorld Micro HS is een flexibele en ruimtebesparende lascel die eenvoudig te installeren en verplaatsen is en een compacte en makkelijke optie biedt voor het vervangen of aanvullen van handmatig lassen.

Sort4You van RoboFlex is dè uitraaplossing voor het geautomatiseerd uitrapen van de lasergesneden plaat. Door de speciaal door RoboFlex ontworpen software is het mogelijk om geheel automatisch platen uit te rapen die gesneden zijn.

Weld4You

Door de combinatie van een collaboratieve robot en een eenvoudige gebruikersinterface zorgt de Weld4You, verkrijgbaar bij RoboFlex, voor eenvoud voor de gebruiker, zonder de essentiële lasfuncties uit meer dan 40 jaar laservaring te missen. Met handmatige begeleiding kan de Yaskawa HC10 cobot eenvoudig naar nieuwe lasposities worden verplaatst en worden geprogrammeerd. Nadat het programma is aangemaakt, kan het robottraject gecontroleerd worden en eventueel aangepast, voordat de robot begint met lassen. Een langdurig leerproces in complexe programmeeromgevingen is niet meer nodig, waardoor er meer tijd overblijft voor het aanmaken van de lasprogramma’s zelf.

Yaskawa Benelux, BMO Automation en RoboFlex zijn te vinden in hal 5, stand B026.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie