Nieuwe huisstijl Procentec en diagnosetool voor Industrial Ethernet protocollen

SPE kabels Cables Panduit diagnosetool Helukabel

Het is de eerste dag van de Hannover Messe, en Procentec is verheugd om aanwezig te zijn op ’s werelds grootste industriële evenement sinds de pandemie. Opvallend genoeg vraagt het de bezoekers nu al om even te vergeten dat ze engineers en technici zijn. In plaats daarvan nodigt de mondiale ontwikkelaar van geautomatiseerde oplossingen hen uit om een superheldenavontuur aan te gaan.

Het bedrijf onthult vandaag haar nieuwe Corporate Identity en diagnosetool aan de wereld. Gebaseerd op een reeks kleurrijke karakters die beelden oproepen van superhelden uit stripboeken, weerspiegelt de huisstijl de unieke capaciteiten en onverschrokken houding van Procentec.

“Het weerspiegelt ook ons imago als de go-to leverancier van automatiseringsproducten voor PROFIBUS, PROFINET, Industrial Ethernet en Ethernet/IP”, zegt Director of Sales Manager Jonathan Machin. “Als je hulp nodig hebt om je netwerk stabiel te houden of je systeem weer aan de praat te krijgen, kun je erop vertrouwen dat wij je te hulp schieten.”

Netwerkengineers in hun kracht zetten door hen te voorzien van de beste en meest gebruikersvriendelijke oplossingen is de kern van Procentec’s ethos. Enkele van haar producten zijn de meest erkende oplossingen op de markt van vandaag, en het bedrijf is voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen om te overwinnen. Maar daarvoor hoeft men nooit ver te zoeken.

“Onze klanten vertellen ons precies waar ze ’s nachts wakker van liggen en wat ze van ons nodig hebben om hun leven veel en veel gemakkelijker te maken”, vervolgt Machin. “We zien bijvoorbeeld een toenemende vraag naar remote access tot industriële netwerken en naar het zo snel mogelijk diagnosticeren en verhelpen van storingen. Dat komt omdat steeds meer bedrijven hun efficiëntie willen verbeteren, in plaats van alleen maar downtime voorkomen.”

Nieuwe diagnosetool

De grote productrelease van Procentec op de Hannover Messe is SNAP IE, een krachtige monitoringstool die het diagnosticeren van fouten in de fysieke laag van PROFINET- en Ethernet/IP-netwerken een flink stuk sneller maakt. Deze permanente oplossing is gebaseerd op dezelfde technologie als SNAP voor PROFIBUS, dat vorig jaar met succes werd gelanceerd.

“SNAP en SNAP IE stellen technici in staat om typische communicatiefouten in slechts twee minuten of minder te analyseren, of ze nu on-site zijn of op een externe locatie,” legt Machin uit. “Bovendien hoeven ze geen protocolexperts te zijn om zulke indrukwekkende resultaten te behalen. We hebben een technische superkracht voor de alledaagse technicus!”

De geavanceerde diagnosetool, die zelflerende functies op basis van AI bevat, zal bedrijven met zorgen over de betrouwbaarheid van hun netwerk ongetwijfeld aanspreken, met name in de logistieke sector, waar een tijdige levering absoluut cruciaal is.

Naast SNAP zal Procentec ook een aantal nieuwe en opmerkelijke Osiris-functionaliteiten laten zien. Osiris geeft engineers een uniek inzicht in de gezondheid en topologie van hun netwerk en stelt hen in staat om Industrial Ethernet, PROFINET en PROFIBUS installaties te monitoren van overal ter wereld.

Wie de komende vier dagen niet in de gelegenheid is om de stand van Procentec persoonlijk te bezoeken, hoeft niets te missen. Procentec demonstreert gelijktijdig met de beurs haar nieuwe producten en populaire oplossingen via haar eigen Virtuele Productlancering. Aanmelden kan hier en deelname is gratis.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie