Nieuwe generatie Industriële Ethernet encoders

Industriële Ethernet encoders

Nieuwe generatie  Industriële Ethernet encoders van Kübler

Duranmatic brengt van haar Duitse leverancier Kübler een nieuwe generatie Industriële Ethernet encoders, die technisch en mechanisch verschilt van bestaande veldbus-encoders. Dankzij het nieuwe technische platform kunnen de nieuwe  “Sendix F58” PROFINET IO-encoders ook worden geïntegreerd in PROFIdrive- en PROFIenergy-netwerken. De nieuwe generatie biedt ook een gewijzigde, minder hoge behuizing. Deze bespaart extra installatiediepte, wat prettig is bij de inbouw in machines.

De introductie van deze Industriële Ethernet encoder was eerder voor 2020 bedoeld maar vanwege de Corona situatie vertraagd en uitgesteld.

Met de  PROFINET IO, RT en IRT interfaces voldoen de nieuwe Sendix F58-encoders aan actuele gebruikers wensen en kunnen daardoor in veel toepassingen worden geïntegreerd. De isochrone modus is beschikbaar voor harde real-time netwerken met klokcycli <1 ms. De Sendix-encoders zijn gebaseerd op het nieuwste encoderprofiel (V 4.2) en ondersteunen dus alle Profinet-functies. De encoder ondersteunt klok synchrone cyclustijden van één Send Cycle tot 31,25 μs en één Jitter <1 μs en is daarom de ideale oplossing voor hoog dynamische synchrone toepassingen zoals as-synchronisatie.

Het PROFIdrive-profiel biedt interoperabiliteit tussen een grote verscheidenheid aan besturings- en aandrijffabrikanten. Terwijl met PROFIenergy optimalisatie en/of verlaging van het energieverbruik gerealiseerd kan worden.

Top-down communicatie, van besturingsniveau tot productie-installaties, maakt locatieonafhankelijke parametrering, diagnose op afstand en prioriteit ondersteunde procesgegevensuitwisseling mogelijk. Zelfs onderhoud kan op afstand en in een tijdbesparende manier worden uitgevoerd. Zoals elke Kübler Sendix-encoder, staat de nieuwe Sendix F58 PROFINET IO ook voor de hoogste kwaliteit, robuustheid en prestaties.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie