Snelle IO-link encoders met COM3

IO-link encoders

Nieuwe IO-link encoders ondersteunen IIoT-oplossingen met slimme data en bereiken overdrachtsnelheden van 230,4 Kbit/s

Turck biedt nu ook IO-link encoders in de Efficiency en Industrial Lines aan. De IO-Link modellen zijn dus nu ook beschikbaar in de andere twee categorieën naast de contactloze QR24 encoders van de Premium-lijn.

De nieuwe IO-link encoders van Turk ondersteunen met COM3 de nieuwste en snelste IO-Link interface op de markt met een overdrachtssnelheid van 230,4 Kbit/s, waardoor een aanzienlijke verbetering van de besturingscircuits mogelijk is. De encoders worden ook geleverd met geïntegreerde temperatuursensoren en kunnen desgewenst reeds verwerkte positiegegevens doorsturen naar IO-Link masters. Met hun slimme gegevens ondersteunen de apparaten de implementatie van IIoT oplossingen, zoals voor voorspellend onderhoud.

Continue werking zonder regelmatig onderhoud

Hun in elkaar grijpende lagers maken de encoders bijzonder robuust tegen trillingen of stoten op de as. De energy harvesting techniek zorgt voor een continue werking zonder onderhoud, omdat de nieuwe multiturn IO-Link encoders ook het aantal omwentelingen in spanningsloze toestand detecteren – zonder extra accu of mechanische tandwielen. Dit bespaart de gebruiker de noodzaak om de batterij te vervangen en regelmatig onderhoud uit te voeren.

Automatische parametrering na apparaatuitwisseling

De encoders maken een eenvoudige en uniforme gegevensverwerking mogelijk met behulp van het IO-Link smart sensor profile (SSP) dat de datasemantiek van het IO-Link informatiemodel in detail en uniform definieert, ongeacht de leverancier. De data-opslagfunctionaliteit van het instrument stelt de gebruiker in staat om defecte apparaten zonder extra inspanningen te vervangen, aangezien de IO-Link master de nieuwe encoder voorziet van alle noodzakelijke apparaatparameters zonder dat er extra parameters hoeven te worden ingesteld.

Voordelen

  • Hoge beschikbaarheid van de installatie: Uiterst robuust en onderhoudsvrij dankzij het dubbele lagerconcept en de energy harvesting.
  • Verbeterde controlekwaliteit: Overdrachtssnelheid van 230,4 Kbit/s kan zelfs hoge datavolumes aan.
  • Maximale flexibiliteit: Apparaatvarianten van de Efficiency tot de Premium Line
    Snelle inbedrijfstelling: Gegevensopslagfunctie maakt automatische parametrering na vervanging van het apparaat mogelijk.

Van de sensor naar de cloud

De nieuwe IO-link encoders onderstrepen nog eens de claim van Turck om een volledige reeks van IO-Link apparaten en masters te leveren. Op deze manier kan Turck uitgebreide IIoT oplossingen bieden, van de sensor tot de cloud – en weer terug.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie