Encoders met SIL2 certificering

Encoders

Nieuwe TBN/TRN-S4 serie encoders met SIL2 certificering

De TBN/TRN-S4 serie encoders van TWK is door TÜV gecertificeerd als SIL2 en voldoet daarmee aan de eisen voor gebruik in veiligheidstoepassingen. TWK’s beproefde serie magnetische safety encoders is uitgebreid met de TBN/TRN-S4 serie, die een hogere resolutie in het single-turn bereik (model TBN) heeft en een verscheidenheid aan verschillende toepassingen kent.

De resolutie van het sensorsysteem kan oplopen tot 16 bit. Detectie van het multi-turn deel, dus het aantal omwentelingen (max. 12 bit), gebeurt door een absolute multi-turn overbrenging (model TRN). Deze serie modellen is allround. Ze bestrijkt het complete spectrum, van grote en robuuste tot miniatuur uitvoeringen, die kunnen worden gebruikt op plaatsen waar geen extreem hoge eisen worden gesteld aan de omgevingsinvloeden en die kosteneffectief moeten zijn.

Behalve de veilige positiewaarde wordt een veilig snelheidssignaal gegenereerd. De poorttijd kan worden gevarieerd om de snelheid te registreren. De standaardwaarde is 100 ms. De poorttijd kan afhankelijk van de eisen geparametriseerd worden van 1 tot 1000 ms, zodat het snelheidssignaal op uitgebreide schaal kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld draaikranstoepassingen of tijdrelevante vereisten.

Klanten kunnen binnen het uitgebreide programma kiezen uit verschillende mechanische varianten. Deze omvatten: spanflens met as-ontwerp, blinde as voor bij voorkeur Ø 12 mm, diverse asdiameters (Ø6, Ø10 of Ø12 mm), naar keuze afgevlakt of met vergrendelspie dan wel met Woodruff spie. Klantspecifieke eisen kunnen ook in overleg met de klant worden geïmplementeerd.

De radiale en axiale asbelasting is ≥ 250 N. Deze zeer hoge waarde maakt ook het gebruik in ruwe omgevingen mogelijk. Om aan speciale eisen te voldoen, worden uitvoeringen met een schokbelasting tot 500 ±50 g in aparte varianten voor extreme industriële omstandigheden geïmplementeerd. Behalve uitgevoerd in zeewaterbestendig aluminium (AlMgSi1), kan de behuizing ook worden geleverd in een roestvaststalen uitvoering (1.4305 of 1.4404) voor speciale vereisten, zoals offshore toepassingen of voor de foodindustrie.

De TBN/TRN-S4 serie heeft beschermingsgraad IP66 en kan worden gebruikt binnen een temperatuurbereik van -40 tot +85°C. Speciaal voor extreme eisen is er de mogelijkheid om de complete behuizing in te kapselen, zodat kan worden voldaan aan de eisen van IP69K toepassingen. De elektromechanische interface kan worden ontworpen als kabeluitgang of als connectoruitgang (M12 sensorstekker).

Als controllersysteem vormt een Cortex 32-bits controller van de nieuwste generatie het bijbehorende hardware platform. Voor de meest uiteenlopende toepassingen zijn ook verschillende scenario’s beschikbaar met betrekking tot afschermingaansluiting, DC/DC concepten voor de voedingsspanning en optionele elektrische isolatie van de uitgangssignalen.

Meer informatie over de TBN/TRN-S4-serie encoders met SIL2-certificering

TWK

In de groeimarkt van industriële en automatiseringstechniek ontwikkelen en produceren wij klantspecifieke oplossingen voor talrijke meettechnische toepassingen. Ons groeiende programma voor sensortechnologie dient als basis voor technologische innovatieproducten. Dankzij onze jarenlange ervaring met het ontwikkelen, produceren en verkopen van sensoren voor hoek- en lengtemetingen garanderen wij onze klanten hoogwaardige en vooral veilige sensoren voor iedere toepassing. Functionele veiligheid voor mens en machine – dat is wat wij u als zeer ervaren premium partner bieden.

Wij danken ons succes aan de inzet en de teamgeest van onze meer dan 100 medewerkers. Hun kennis en expertise en hun betrokkenheid hebben ons in staat gesteld om onze innovatieve technologie en onze zeer hoge kwaliteitsnormen te implementeren.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie