Multiturn absolute encoders met line drive

encoders

FAULHABER breidt zijn encoder-portfolio uit met multiturn absolute encoders met line driver – Geïntegreerd referentiëren

In combinatie met borstelloze DC-servomotoren levert de nieuwe magnetische AEMT-12/16 L absolute encoder absolute hoekinformatie met een vooraf ingestelde multiturn-resolutie van 16 bits (65536 omwentelingen) en een singleturn-resolutie van 12 bits (4096 stappen) voor commutatie, toerentalregeling en motion control.

Deze positiegegevens kunnen worden opgevraagd via een SSI-interface met het BiSS-C-protocol. De interface met line driver is differentieel ontworpen en is gebaseerd op de RS422-standaard. Daarom is het mogelijk de motor/encoder-unit tot op vijf meter afstand van de controller te plaatsen.

Het BiSS-C protocol is opgesteld voor industriële toepassingen waarin een hoge overdrachtssnelheid, flexibiliteit en minimale inspanningen bij het implementeren vereist zijn.

Voor commutatie van de motoren zijn in principe geen digitale Hall-sensoren meer nodig. Met AEMT is sinuscommutatie mogelijk, evenals een zeer efficiënte werking van de motor met een minimale koppelrimpel.

De encoder kan worden aangesloten op een netvoeding, maar ook op een reservebatterij of alternatieve energieopslag. Als de hoofdvoeding wordt uitgeschakeld, zal de reservebatterij de encoder nog steeds van voldoende energie voorzien om motoromwentelingen te detecteren en de multiturn-telling te verhogen of te verlagen. Op deze manier klopt de telling bij het opnieuw inschakelen van de hoofdvoeding nog steeds. Een nieuwe referentie-run is niet nodig.

De multiturn-telling kan tijdens het opstarten via een extra interface-pen worden gereset. De encoder is te combineren met borstelloze DC-motoren van de series B, BX4 en BP4.

De encoder wordt aangesloten met een bandkabel; er zijn verschillende connector typen beschikbaar. Er zijn ook verschillende filtermodules en adapters verkrijgbaar voor een aansluiting op de de Speed & Motion Controllers van FAULHABER.

De voordelen op een rij:
• Kabellengte tot 5 m
• Efficiënte werking met lage koppelrimpel
• Na inschakelen geen referentie-run nodig

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.