Inclinometers van Kübler met analoge uitgang of IO-Link-interface

Kübler

Duranmatic brengt van Kübler, producent van onder andere encoders, tellers, sleepringen en inclinometers, een nieuwe serie inclinometers, de series IN6x / IN7x. Beide versies zijn verkrijgbaar met een analoge uitgang of een IO-Link-interface.

Met de uitbreiding van deze beide series van Kübler kunnen zowel 2-dimensionale hellingen met een meetbereik van ±85° als 1-dimensionale hellingen tot 360° worden gemeten. Naast innovatieve sensortechnologie bieden de inclinometers met kunststof behuizing eenvoudige programmeermogelijkheden. Het middelpunt en de eindpunten passen aan via een Teach-adapter. Verder definiëren parameters zoals draairichting, filterinstellingen, uitgangssignaal en waterpasfuncties zich via FDT/IODD (PACTware).

Een visuele ondersteuning door 3 LED’s en de waterpasfunctie maken een tijdbesparende inbedrijfstelling mogelijk en zorgen voor transparantie tijdens de bediening en diagnose. Door het brede temperatuurbereik van -40°C … +85°C en de hoge beschermingsklasse IP68 / IP69K zijn nauwkeurige metingen mogelijk, zelfs onder de zwaarste omgevingsomstandigheden.

De IN7x hellingmeters van Kübler hebben als extra een gyroscoopsensor naast de versnelling meetcel (MEMS) voor nauwkeurige hoekmeting. Een intelligent algoritme combineert de geregistreerde waarden voor versnelling en rotatiesnelheid, wat leidt tot een hoge snelheid in het berekenen en doorgeven van het meetresultaat. Dit maakt het gebruik in dynamische toepassingen mogelijk. Denk hierbij aan toepassingen met bewegende (rijdende) voertuigen zoals AGV’s, vorkheftrucks, hijskranen en tractoren. Daarbij is het van belang de lading horizontaal te houden. De IN6x serie van Kübler is specifiek bedoeld voor statische , dus stilstaande, applicaties. Voorbeelden hiervan zijn hijskranen, brandweerauto’s, heftafels en hoog werkers.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.