Nieuwe fabriek voor vloeibare meststoffen in Geleen

Nieuwe fabriek voor vloeibare meststoffen

Tessenderlo Kerley International: kondigt komst aan nieuwe fabriek voor vloeibare meststoffen

Gisteren organiseerde Tessenderlo Kerley International (een businessunit van Tessenderlo Group) een informatiebijeenkomst om de plannen voor zijn nieuwe fabriek voor vloeibare meststoffen in Geleen (Nederland) voor te stellen. De nieuwe fabriek voor Thio-Sul (ammoniumthiosulfaat), een vloeibare meststof die gebruikt wordt voor de bemesting van grootschalige gewassen, zal worden gebouwd op het industrieterrein Chemelot.

“Met de nieuwe fabriek in Geleen, de tweede Thio-Sul-fabriek van de groep in Europa, breiden we onze lokale aanwezigheid op de vloeibare meststoffenmarkt voor precisielandbouw verder uit. De vestiging in Geleen vormt een antwoord op de toegenomen vraag op de Europese markt naar vloeibare meststoffen,” verklaarde Geert Gyselinck, Executive Vice President van Tessenderlo Kerley International. In september 2017 nam Tessenderlo Kerley International reeds een eerste Europese fabriek voor Thio-Sul in Rouen (Frankrijk) in gebruik.

De start van de constructiewerkzaamheden in Geleen is gepland voor april 2022. De fabriek zou volgens planning in het tweede kwartaal van 2023 in gebruik genomen worden, en zal ongeveer 20 mensen tewerkstellen.

Loek Radix, CEO Chemelot: “Met Tessenderlo Kerley International en zijn duurzame meststoffenspecialiteiten hebben we nog een wereldspeler die de positie van Chemelot als belangrijke meststofspeler in West-Europa versterkt. Bovendien draagt Tessenderlo Kerley International bij aan het intern gebruik van ammoniak binnen Chemelot en de integratie van restwarmte. Al met al versterkt het bedrijf alle drie de hoofddoelen van de Chemelot-strategie: de meest duurzame, veilige en competitieve materialen- en chemiesite van Europa te worden. Met grote trots heet ik Tessenderlo Kerley International welkom op Chemelot.”

Over Tessenderlo Kerley International

Tessenderlo Kerley International, dat deel uitmaakt van Tessenderlo Group, levert vloeibare, oplosbare en vaste plantenvoeding met toegevoegde waarde om telers te ondersteunen bij het realiseren van een efficiënte en duurzame landbouw. Het wereldwijde team van experts, agronomen en commerciële adviseurs wordt gekenmerkt door een sterke klantgerichtheid en bouwt voort op de bijna 100 jaar expertise van Tessenderlo (in vaste en oplosbare meststoffen op basis van kalium) en de 70 jaar expertise van Kerley (in vloeibare meststoffen). De Tessenderlo Kerley International businessunit richt zich op markten buiten de VS en Canada.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie