Nieuwe digitale verpakkingsmachine Schubert op Anuga FoodTec

57
Anuga FoodTec

Digitalisering opent nieuwe mogelijkheden voor bedrijven in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie om hun processen te netwerken. Op de Anuga FoodTec in Keulen laten exposanten zien hoe de digitale transformatie succesvol kan worden geïmplementeerd – en Schubert is geen uitzondering. De verpakkingsmachinefabrikant uit Crailsheim zal een lightline kartonverpakker presenteren die ter plekke geraspte kaaszakjes in kartonnen dozen verpakt. Een ander hoogtepunt: Voor de allereerste keer toont Schubert Additive Solutions zijn nieuwe, zelf ontwikkelde 3D-printer voor het hoogwaardig printen van formaat- en reserveonderdelen – de PARTBOX.

Anuga FoodTec

Om de drie jaar komen bedrijven uit de wereldwijde levensmiddelen- en drankensector samen op de Anuga FoodTec in Keulen. Van 26 tot 29 april 2022 is het weer zo ver. Het thema van de beurs dit jaar is Digitalisering. In hal 7.1 op stand C071 toont verpakkingsmachinefabrikant Schubert zijn oplossingen ter ondersteuning van de digitale transformatie. Ter plaatse zal een lightline kartonverpakker geraspte kaaszakjes verpakken in kartonnen dozen, waarbij de kartonnen dozen worden opgezet en gevuld met de zakjes. Dankzij de twee blanco kartonneerbladen kunnen de zakjes in twee verschillende soorten dozen worden verpakt. Een GS.Gate industriële gateway maakt een veilige toegang tot de machine en de productiegegevens mogelijk. “Dit betekent dat we onderhoud op afstand kunnen uitvoeren en de verkregen gegevens kunnen gebruiken om de prestaties van de machine te verhogen”, legt Georg Koutsogiannis, Senior Sales Account Manager bij Schubert, uit.

Digitale gegevens als basis voor nieuwe diensten

“Hoe digitaler verpakkingsmachines worden, hoe meer gegevens er tijdens hun werking worden gegenereerd”, voegt Koutsogiannis toe. “Met gerichte digitale diensten wordt deze schat aan gegevens omgezet in harde cash voor fabrikanten en operators.” Op de beurs zal het Schubert-team zijn nieuwe digitale CARE-diensten presenteren, die kunnen worden gebruikt om verpakkingsprocessen te optimaliseren en tegelijkertijd hulpbronnen en kosten te besparen.

Schubert ondersteunt de overstap naar milieuvriendelijke verpakkingen

Schubert zal op de Anuga FoodTech ook informatie verstrekken over het belangrijke onderwerp duurzaamheid. Bezoekers zullen bijvoorbeeld ontdekken hoe, met ondersteuning van de experts van Schubert-Consulting, de overstap naar milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen duurzaamheid en kosteneffectiviteit met succes met elkaar kan verenigen. Het team zal ook ter plaatse zijn om vragen over in-house verpakkingsontwikkeling te beantwoorden.

Première: Nieuwe 3D-printer op Anuga FoodTec gepresenteerd

Schubert Additive Solutions presenteert in Keulen ook een nieuwe ontwikkeling. Met behulp van het virtuele webplatform van de Schubert-dochter kunnen fabrikanten met behulp van 3D-printing kunststofonderdelen in hun eigen productiefaciliteiten produceren. Schubert Additive Solutions heeft hiervoor een hoogwaardige 3D-printer ontwikkeld, die via LTE verbonden is met het platform en die zorgt voor uitstekende printresultaten. “De PARTBOX stelt gebruikers in staat om de onderdelen die ze nodig hebben direct ter plaatse te produceren”, verklaart Marcus Schindler, divisiemanager Supply Chain Management bij Gerhard Schubert GmbH en Managing Director van Schubert Additive Solutions.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.