Gespecialiseerd in verpakkingsmachines

Gespecialiseerd in verpakkingsmachines

De primaire en secundaire verpakking van zoetwaren en bakkerijproducten kan een uitdaging zijn: De nieuwe DRT 25C dynamische referentie taster van Leuze is gespecialiseerd in verpakkingsmachines voor zoetwaren en bakkerijproducten. De DRT 25C lost dit probleem op een innovatieve en betrouwbare manier op: met een unieke referentietechnologie en drie lichtspots.

Sensoren moeten continu en betrouwbaar een breed scala aan producten en folies detecteren op de transportbanden van primaire en secundaire verpakkingsmachines voor zoetwaren en bakkerijproducten (horizontale of verticale vorm-, vul- en sluitmachines, Thermo Form etc.). De verpakkingsmachines blijven zonder onderbreking draaien, zelfs als het product of het verpakkingsmateriaal verandert.

Innovatieve referentietechnologie voor alle producten

Leuze ontwikkelde de dynamische referentie-diffusiesensor DRT 25C met zijn innovatieve detectiemethode voor precies dit toepassingsgebied. De sensor werkt met drie lichtspots en maakt gebruik van referentietechnologie. Deze laatste maakt gebruik van de transportband in plaats van het product en dat maakt deze technologie zo uniek. In de eerste stap worden de oppervlaktekenmerken van de band aangeleerd. Hierdoor kan de sensor vervolgens alle objecten die niet overeenkomen met het bandoppervlak als “afwijkingen” detecteren, zelfs als de transportband vuil is of trilt. Bij deze aanpak hebben de oppervlakte-eigenschappen van de producten, zoals de kleur, glans of transparantie, geen invloed op de detectie. De DRT 25C gebruikt zijn drie lichtspots om op betrouwbare wijze het hele spectrum te detecteren: kleine-, platte-, of ook hoge- en bolvormige producten. Zelfs onregelmatige vormen en contouren of producten met openingen, zoals bijvoorbeeld koekjeskrullen, worden gedetecteerd. Dankzij het brede scanbereik worden deze ook als één geheel gedetecteerd.

Hogere doorloopsnelheid door betrouwbare detectie en geen insteltijd bij het wisselen van producten

De betrouwbare detectie van objecten – zelfs die met uitdagende vormen en oppervlakken – garandeert een hoge doorloopsnelheid van de machine en voorkomt stilstand van het systeem. Zelfs onder moeilijke omstandigheden zoals trillingen of vervuiling op de transportband. Bij het wisselen van producten of verpakkingsmateriaal is geen heruitlijning van de sensor nodig. Dit vermindert de benodigde insteltijd aanzienlijk en maakt hogere productvolumes mogelijk. De DRT 25C is snel en eenvoudig in te stellen dankzij de automatische teach-knop. Met een universele montagepositie voor alle objecten. Extra functies kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in de machinebesturing via IO-Link. Bijvoorbeeld een waarschuwingsmelding voor overmatige vervuiling, het gebruik van de in de sensor ingebouwde teller of het vergrendelen van de teachknop.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie