Modulair maakt flexibel

Modulair productontwerp

Kleine stap van standaard naar custom

Met een modulair productontwerp kun je meer dan standaards leveren. De voordelen die dat biedt, strekken verder dan de kosten. Denk aan ontwikkeltijd, levertijd, brede specificaties en ga zo nog maar even door.

In de meeste standaard productcatalogi worden aardig wat toepassingsgebieden afgedekt. Maar vaak zijn er grote voordelen aan het optimaliseren van componenten. Bijvoorbeeld bij druksensoren, specifiek voor gebruik en integratie in complete higtechsystemen.

KELLER gebruikt voor haar sensoren een modulair productontwerp dat een grote flexibiliteit biedt en klantspecifieke aanpassingen mogelijk maakt, zonder hoge kosten – zelfs voor kleine series.

Expertise voor optimale sensoroplossing

Ook al lijkt een toepassing op het eerste gezicht vrij standaard, bij nader inzien kunnen sommige situaties beter worden bediend met een klantspecifieke oplossing. Door vanaf het begin rekening te houden met de verschillende gebruiksomstandigheden van de sensor, kunnen er grote voordelen worden behaald op het gebied van effectiviteit en duurzaamheid.

Kennisuitwisseling met onze klanten staat dan ook centraal en zorgt ervoor dat de beste sensoroplossing gevonden kan worden. Bij meerdere opdrachtgevers zijn er door KELLER op deze manier naar grote tevredenheid zelfs zeer uitdagende projecten opgeleverd op het gebied van piëzoresistieve drukmeettechniek. Zelfs toepassingen die op het eerste gezicht relatief simpel lijken, kunnen bij een nadere analyse zeer complex blijken.

Totstandkoming klantspecifieke oplossing

Om tot de beste oplossing te komen is de start altijd het definiëren van de basis sensorspecificaties. Zo kun je de juiste componenten selecteren voor de gewenste taken. De tweede stap is het vaststellen van de omgevingscondities op de beoogde locatie.
Op basis van die informatie wordt een ontwerp gemaakt, waarin rekening worden gehouden met alle normen, wetten en vereisten. Na het uitwerken van dat ontwerp worden de elektronische modules gemonteerd en de elektrische interfaces en verbindingen geconfigureerd. Tot slot worden projectspecifieke productlabels aangebracht, bijvoorbeeld met behulp van een lasergravure of labeling.

Zo zijn de productspecificaties altijd terug te vinden. Zelfs aan het eind van de (lange) levensduur.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.