Door: Redactie - 7 mei 2021 |
De maakindustrie ondergaat wereldwijd een transformatie door de opkomst van digitale technologieën. Om een concurrentievoordeel te behouden, moet iedereen die in deze sector actief is zijn processen verbeteren, de productiviteit verhogen, de uitvaltijd tot een minimum beperken en een uitstekende productkwaliteit blijven behouden. Mobiele apparatuur en industriële automatisering biedt hiervoor een oplossing. In dit nieuwe scenario wordt de centrale besturing vervangen door een mens-machine-interface (HMI) die dan de fundamentele schakel vormt tussen productielijnen en operatoren.
De beschikbaarheid van nieuwe HMI-beheermethoden biedt nu de mogelijkheid om machinebesturing op een totaal nieuwe manier vorm te geven: waarom immers blijven vasthouden aan het klassieke beeld van een vaste, immobiele industriële besturingscomputer? Panasonic Toughbook heeft samen met LD Solutions, een Italiaans consultancybureau voor automatiseringstrajecten, drie belangrijke concurrentievoordelen geïdentificeerd voor het gebruik van mobiele toestellen voor mobiele apparatuur toepassingen in industriële automatisering, robotica en mechatronica.
Terwijl in het verleden de industriële PC noodzakelijkerwijs een integraal onderdeel van de machine was, is het vandaag mogelijk om met één enkele HMI-eenheid in te grijpen op verschillende elementen of delen van het proces. De keuze voor een robuust professioneel mobiel apparaat biedt alle betrouwbaarheid van een product dat is ontworpen voor gebruik in een industriële omgeving, in combinatie met de flexibiliteit om bewerkingen uit te voeren op verschillende punten van de productielijn.
Onderzoek van IDC toont aan hoe het uitrusten van werknemers met notebooks, tablets en robuuste handhelds, zoals een Panasonic Toughbook, in 5 jaar tijd 15% kan besparen op de Total Cost of Ownership (TCO) ten opzichte van hetzelfde proces bij de inzet van consumentenapparatuur. Dit komt omdat de goedkopere consumentenapparatuur niet ontworpen is voor de meest veeleisende werkomgevingen en niet beschikt over de levensduur, connectiviteit, weerstand tegen omgevingsfactoren en een configuratieflexibiliteit die nodig is voor de behoeften van het bedrijf. De ICT-uitgaven in consumentenapparatuur die door het bedrijf zijn gedaan, worden zo al snel nutteloos.
In Italië is er een nationaal plan voor transitie 4.0 ingezet, dat bedrijven moet stimuleren om te investeren in nieuwe materiële en immateriële kapitaalgoederen voor de technologische en digitale transformatie van productieprocessen. De keuze voor robuuste mobiele apparatuur voor gebruik als HMI beantwoordt aan de eisen van het Italiaanse plan. Machines en systemen moeten worden uitgerust met een eenvoudig en intuïtief hardware-systeem dat een foutloze werking kan garanderen, zelfs wanneer persoonlijke beschermingsmiddelen worden gedragen.
“In de loop der jaren hebben we complete oplossingen geleverd aan bedrijven die actief zijn op het gebied van mechatronica, robotica, sensoren en gebouwautomatisering,” vertellen Marco Diozzi en Davide Lodi, oprichters van LD Solutions. “Vandaag vertegenwoordigen we toonaangevende automatiserings- en robotica-merken die bekend staan om de innovatie en kwaliteit van hun producten en we zijn verheugd dat we Panasonic Mobile Solutions onder hen kunnen rekenen. Bovendien voldoen de Toughbooks aan de voorwaarden van het nationale plan in Italië.”
“De industriële automatiseringssector vertegenwoordigt een natuurlijke afzetmarkt voor Panasonic Toughbook,” voegt Francesc Castro, Country Manager Southern Europe bij Panasonic Mobile Solutions, toe. “Het is prettig om samen te werken met een partner als LD Solutions, die dankzij zijn grote ervaring op het gebied van industriële automatisering en zijn voortdurende bijscholing over de nieuwste technologieën van industrie 4.0 in staat is om een complete service te bieden, inclusief advies, onderzoek en integratie van de meest geschikte oplossingen voor elk project “.
Lees ook:
Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.