MCS Europe Group wordt onderdeel van Addtech

Wifi 6 netwerk draadloos Private LTE MCS

MCS Europe Group, met vestigingen in Rotterdam en Mechelen, wordt onderdeel van de Addtech groep. Addtech is een meer dan 100 jaar oude Zweedse onderneming, die vanaf 2001 beursgenoteerd is en die zich richt op Value Added technologie-oplossingen. Addtech is een volledig gedecentraliseerde organisatie met daarin een 140-tal Value Added Distributeurs die zelfstandig acteren. Bedrijven die vallen onder de Addtech-groep combineren de flexibiliteit, zelfstandigheid en efficiëntie van het MKB-bedrijf met de middelen, het netwerk en het langetermijnperspectief van het grote bedrijf.

Martin Fassl, Business Area Manager Addtech Automation: “MCS komt te vallen in de business divisie Automation en zal op deze manier kunnen profiteren van de aanwezige kennis van zo’n 40 aantal bedrijven in deze divisie. MCS zal echter zelfstandig doorgaan met hetzelfde portfolio en dezelfde leveranciers. MCS klanten zullen hier in eerste instantie niks van merken, maar op lange termijn kunnen deze klanten profiteren van de extra expertise die de Addtech-groep zal inbrengen.”

John van Nijnatten, oprichter MCS Europe Group: “Draadloze Internet of Things en Private Mobile netwerkoplossingen zullen de komende jaren alleen maar belangrijker worden voor onze klanten. Hier zullen wij ons op blijven focussen. We zijn blij met Addtech zodat we onze groeistrategie kunnen voortzetten; we kunnen direct de Europese samenwerking aangaan met onze ‘zusterbedrijven’ waardoor het eenvoudiger wordt om bijvoorbeeld Europees brede projecten uit te rollen. Het biedt extra kansen voor ons en onze klanten.”

Over Addtech

Addtech AB is een Zweedse, beursgenoteerde groep voor technische oplossingen. Addtech bestaat uit circa 140 dochterondernemingen met in totaal circa 3500 medewerkers. De groep is actief binnen nichemarkten voor hightech producten en oplossingen.

Over MCS Europe Group

MCS levert producten (sensoren en Gateways/routers) en diensten voor industriële IoT. Daarnaast levert, installeert en onderhoudt MCS private mobile netwerken op verzoek van haar klanten.

Meer informatie over MCS Europe Group

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie