Machinebouwer AWL stroomlijnt productieproces met Infor-cloudoplossing

AWL

Infor maakt vandaag bekend dat het machinebouwer AWL ondersteunt bij het optimaliseren van het productieproces. Vanaf vandaag zet de wereldwijd toonaangevende specialist in het ontwerpen en bouwen van slimme (modulaire) machines de CloudSuite Industrial Enterprise in als enterprise resourcing planning (ERP-) systeem voor de business unit ‘material handling’. Daarmee wordt AWL ondersteund in de volumeproductie van deze business unit.

AWL richt zich als high-end machinebouwer vooral op complexe automatiseringsprojecten voor bedrijven die wereldwijd opereren. Daarin komen de vaardigheden van AWL op het gebied van engineering en machinebouw bij elkaar. Bij AWL leidde de toenemende stroom van seriematige orders tot de behoefte aan een nieuw ERP-systeem.

AWL: van projectorganisatie naar massaal schalen

Waar deze business unit voorheen projectmatig te werk kon gaan, zorgt de aanvraag van seriematige machineconcepten, gecombineerd met de procesmatige karakteristieken van serieproductie, voor nieuwe vereisten van het ERP-systeem. Om hieraan te voldoen kiest AWL voor Infor CloudSuite, een ERP-oplossing op basis van Amazon Web Services (AWS).

Een voorwaarde van een klant waarvoor seriematig machineconcepten gebouwd worden, is onder meer de traceerbaarheid binnen de productie en de product lifecycle. Daardoor worden eventuele verstoringen of problemen ondanks de grote schaal snel gesignaleerd en verholpen.

Wereldwijde planning


In 2024 implementeerd men de Infor CloudSuite, naast de ‘material handling’-business unit, ook in de rest van de organisatie. Hierdoor profiteert AWL op termijn ook van het ‘multi-company’-voordeel. Dit met een nagestreefde go-live van Q1 2026. De organisatie heeft naast Nederland vestigingen in Tsjechië, China, Mexico, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Met de nieuwe oplossing is AWL beter in staat om de planning uit te rollen over meerdere vestigingen en binnen verschillende business units beter af te stemmen.

“Oude systemen zijn een beperking voor groei. Doordat er altijd handmatig werk nodig is, zijn de processen zowel tijdrovend als foutgevoelig. Een innovatieve ERP-oplossing is een absolute must om flexibel om te kunnen gaan met de dynamische ontwikkelingen in de markt”, aldus Daniël Bottema, business unit-manager bij AWL. “We hebben bewust voor Infor gekozen vanwege de ervaring en het uitgebreide trackrecord bij productiebedrijven. De oplossing helpt ons bedrijf naar de volgende stap.”

Implementatie in vijf maanden

De oplossing is in vijf maanden voor een deel van de organisatie geïmplementeerd. Normaal gesproken kan dit jaren in beslag nemen. AWL stelt dat dit mogelijk is door de combinatie van een keuze voor standaardoplossingen binnen slechts een deel van de organisatie. Bovendien profiteren Infor en AWL van de beperkte noodzaak tot dataconversie, omdat er sprake is van een vrijwel nieuwe activiteit van de onderneming.

“Een klein, gefocust team is essentieel om dit tempo aan te kunnen. En daarbinnen moeten we ons realiseren wat we aan capaciteit van onze mensen vragen”, zegt Bottema. “De ervaring van Infor binnen productiebedrijven is onmisbaar. Het scheelt enorm dat zij dit soort bedrijven van binnen kennen. En juist doordat we dit nu kleinschalig binnen AWL inrichten, is het straks makkelijker om de oplossing over de rest van de organisatie uit te rollen.”

Meer informatie over Infor CloudSuite Industrial Enterprise

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie