Lancering cloud versie van Yokogawa’s Oprex Managed Service

Cloud versie Industriële organisaties

Yokogawa kondigt de release aan van OpreX Managed Service cloud versie. Een oplossing die monitoring en onderhoud op afstand van OT/IT-assets in het veld ondersteunt met behulp van een door Yokogawa geleverd cloud-platform.

Door het visualiseren van informatie over de prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid van alle fabrieksapparatuur, helpt de oplossing ongeplande downtime tot een minimum te beperken. Deze nieuwe versie wordt aangeboden als onderdeel van de OpreX Sustainable Maintenance portfolio.

Ontwikkelingsachtergrond cloud versie

Onverwachte shutdowns van fabrieken resulteren in extra werkzaamheden en hogere onderhoudskosten. Ook leidt het tot gemiste productiemogelijkheden, aanzienlijke economische verliezen en een verminderde geloofwaardigheid van het bedrijf. Naarmate de OT/IT-convergentie versnelt en monitoringsystemen voor productiefaciliteiten steeds meer worden geïntegreerd met productiebeheer en informatiesystemen om de efficiëntie te verbeteren, is er een groeiende behoefte aan oplossingen die passende onderhoudsactiviteiten voor het gehele complexe systeem mogelijk maken, het systeem beschermen tegen veiligheidsrisico’s en de productie-efficiëntie optimaliseren in termen van zowel veiligheid als efficiëntie

Om aan deze behoeften te voldoen, lanceerde Yokogawa in september 2020 de Managed Service om de monitoring en het onderhoud van assets te digitaliseren. Met de ontwikkeling van de OpreX Managed Service Cloud versie, is het nu mogelijk om een oplossing te bieden die meer klanten kunnen inzetten met minimale doorlooptijd en kosten voor gestandaardiseerde functies.

Eigenschappen

1. Shared-cloud dashboard biedt real-time informatie over de prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging van OT/IT-apparatuur
Het shared-cloud dashboard biedt real-time informatie over de prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging van alle geregistreerde OT/IT-apparaten. Klanten kunnen de OT-informatie uit monitoringsystemen van productie- en veldapparatuur – bewaken en analyseren. Maar ook de conditie- en beveiligingsstatus van IT, zoals computermiddelen en netwerkapparaten, bewaken.

2. Controle op afstand via toegang op afstand met verbeterde beveiliging
De krachtige functie voor toegang op afstand biedt veilige toegang, zelfs van buiten de fabriek. Flexibele sessiecontrole met verschillende combinaties van voorwaarden, zoals het beperken van verbindingen op basis van gebruikersrolinstellingen, goedkeuring van de locatiemanager, beperkingen van de verbindingstijd en standaard beveiligingsfuncties zoals de automatische registratie van toegangsactiviteiten, zorgen voor een veiligere omgeving voor toegang op afstand.

3. Proactieve 24/365 bewaking en snelle onderhoudsondersteuning met behulp van IT Service Management (ITSM) ticketing-systeem
Yokogawa’s Network Operation Center (NOC) en Security Operation Center (SOC) bewaken de fabrieksactiviteiten 24 uur per dag – 365 dagen per jaar, om bescherming te bieden tegen veiligheidsbedreigingen die elke dag geavanceerder worden. Wanneer een incident wordt gedetecteerd, wordt dit onmiddellijk geregistreerd in het ITSM ticketing-systeem en wordt de probleemoplossing snel opgestart. Deze informatie wordt altijd online gedeeld met de klant, die de status van de installatie kan controleren en het probleem zo snel mogelijk kan oplossen.

4. Optionele gespecialiseerde diensten op afstand
De volgende diensten zijn beschikbaar voor klanten die zich op deze dienst hebben geabonneerd. In de toekomst zullen meer diensten op afstand worden ontwikkeld.

  • Distributie van Microsoft beveiligingsupdates en virusdefinitiebestanden en levering van beveiligingsdiagnoserapporten
  • Verstrekking van conditie-diagnoseverslagen voor productieapparatuursystemen en veldactiva

Toepassingen cloud versie

  • Efficiëntieverbetering en uitbesteding van onderhouds- en instandhoudingsactiviteiten
  • Infrastructuur voor bewaking op afstand voor veilige toegang tot installaties

Over OpreX

OpreX is het overkoepelende Yokogawa-merk voor industriële automatiseringsoplossingen. Dit merk staat voor de hoogwaardige technologie en oplossingen ontwikkeld door Yokogawa om samen met klanten waarde te creëren. Onder dit merk vallen alle besturingsoplossingen, diensten en andere oplossingen van Yokogawa waarmee klanten hun activiteiten kunnen digitaliseren en transformeren en groei stimuleren om de ongekende veranderingen van deze tijd het hoofd te bieden. Voor het ontwikkelen van producten, services en oplossingen maakt Yokogawa gebruik van de uitgebreide ervaring die is opgedaan aan de hand van nauwe samenwerking met klanten om activiteiten en onderhoud gedurende de volledige levenscyclus van de fabriek te optimaliseren.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.