Upgrade Yokogawa OpreX Collaborative Information Server

Yokogawa OpreX

Yokogawa heeft onlangs een indrukwekkende upgrade uitgebracht voor hun Collaborative Information Server (CI Server). Deze maakt deel uit van de Yokogawa OpreX Control and Safety System-familie en komt met een reeks verbeteringen die engineers zeker zullen aanspreken.

Een korte terugblik op de ontwikkelingsachtergrond

Het belang van gegevens in fabrieken kan niet worden onderschat. Voor het optimaal functioneren van fabrieken is het essentieel om gegevens te verkrijgen uit alle mogelijke bronnen: van de systemen tot de apparatuur en de apparaten. De eerste versie van CI Server, uitgebracht in 2021, speelde hier al handig op in door de integratie van gegevens van verschillende fabrieksapparatuur en -systemen. Maar nu, met deze nieuwe upgrade, gaat Yokogawa nog een stap verder.

Yokogawa OpreX – functies die een verschil maken

Dankzij de nieuw geïntroduceerde functies onderscheidt de CI Server zich als een onmisbare tool voor engineers. Het ondersteunt bijvoorbeeld de clientfunctie van OPC Unified Architecture Alarms & Conditions (UA A&C), wat betekent dat je nu veilig alarmen, systeemstatusinformatie en andere soorten gegevens kunt ontvangen van elk apparaat dat de OPC UA A&C-serverfunctie ondersteunt, zelfs van producten van derden. Voeg daarbij de verbeterde koppeling met Yokogawa’s eigen gedistribueerde besturingssysteem CENTUM VP en het instrumentele beveiligingssysteem ProSafe-RS via het betrouwbare en responsieve V-net. Bovendien is er nu een koppeling met Plant Resource Manager (PRM), waardoor CI Server in staat is om geavanceerde monitoring van verschillende soorten gegevens te bieden.

Toepassing in diverse sectoren

Het potentieel van de CI Server is niet beperkt tot een bepaalde sector. Of je nu werkzaam bent in olie en gas, hernieuwbare energie, farmaceutica, voedingsmiddelen, mijnbouw of waterdistributie, deze server biedt oplossingen voor een breed scala aan toepassingen, waaronder installatiebewaking, gegevensverzameling en -opslag.

Een blik op Yokogawa OpreX

Yokogawa’s OpreX merk symboliseert hun toewijding aan uitmuntendheid in industriële automatisering en besturing. Dit merk staat voor de waarde die Yokogawa creëert in samenwerking met haar klanten en omvat een breed scala aan producten, diensten en oplossingen. Onder deze brede paraplu valt ook de CI Server, een product dat de kracht van Yokogawa’s OpreX Control-oplossingen belichaamt. Hiermee kunnen bedrijven profiteren van betrouwbare besturingstechnologie die zorgt voor efficiënte, hoogwaardige en stabiele fabrieksactiviteiten.

Over Yokogawa

Al sinds 1915 levert Yokogawa geavanceerde oplossingen op het gebied van meting, besturing en informatie aan diverse sectoren. Met een sterke focus op de toepassing van digitale technologieën streeft Yokogawa ernaar om de overgang naar autonome activiteiten mogelijk te maken.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.