IO-Link workshop bij Avans Hogeschool met praktische demonstraties

Productieprestaties met IO-Link workshop

Op woensdag 18 mei 2022 organiseert PI Nederland in samenwerking met haar leden de IO-Link workshop bij Avans Hogeschool in Den Bosch. Tijdens deze workshop laten onze experts met praktische demonstraties zien wat de mogelijkheden en voordelen zijn van IO-Link.

IO-Link workshop

De huidige gebruiker ziet IO-Link als een bewezen technologie, betrouwbaar en klaar voor de toekomst. Maar er zijn ook nog veel partijen die niet overtuigd zijn van het gemak van IO-Link. In een hands-on workshop laat Lennard van Onselen van Festo zien wat de grootste voordelen zijn van IO-Link, door realtime een pakket aan industriële componenten koppelen en parametiseren.

Binnen de industriële netwerkomgeving worden steeds vaker digitale sensoren toegepast. Vanuit de digitale sensor komt steeds meer data vrij. Dirk Kop van Jumo laat zien welke technologieën je toepast om data van digitale sensoren via PLC/Gateway en OPC UA in de CLOUD te kunnen visualeren.

IO-Link toegepast bij de Avans Automation Factory

In de Avans Automation Factory automatiseren tweedejaars studenten van de opleiding Elektrotechniek een complete productielijn. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van PROFINET, PROFIBUS en RFID tags. SInds een paar jaar worden de stacklights via IO-link aangestuurd. In een presentatie geven de studenten een inkijkje in het project. Aansluitend is er de mogelijkheid voor een korte rondleiding door het Techlab.

Demonstraties tijdens het event

De voordelen van standaardisatie en Smart Sensor Profiles
Inmiddels is IO-Link niet meer weg te denken als volwassen technologie, maar hoe kunnen we het nog eenvoudiger maken in gebruik? Door middel van standaardisatie en Smart Sensor Profiles is het mogelijk om op een fabrikant onafhankelijke manier devices te integreren. Turck licht de verschillende standaardisatieniveaus toe en laten dit zien tijdens een demonstratie.

Draadloos IO-Link
Balluff laat in de demonstratie zien hoe je de draadloze IO-link master (Profinet) koppelt en configureert aan de sensor/actuator hub en IO-link bridge. Op de sensor hub sluit je de conventionele sensoren aan en op de IO-link bridge alle slimme IO-link devices. Dit alles over een gegarandeerde draadloze afstand van 10 meter. We laten in deze sessie alle voordelen van de gestandaardiseerde draadloze IO-link systeem de revue passeren.

Deelname aan de IO-Link workshop is gratis voor eindgebruikers. Bekijk hier het volledige programma.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie