IO-Link master met OPC UA

IO-Link master

IO-Link master met OPC UA interface

Pepperl+Fuchs is het eerste bedrijf dat IO-Link master met een OPC UA-interface op de markt brengt. Dit zal de weg vrijmaken voor een end-to-end, transparante en naadloze communicatie vanuit het allerlaagste veldniveau tot in de cloud.

Automatiseringsspecialist Pepperl+Fuchs nam de activiteiten van Comtrol Corporation over. Comtrol is een pionier op het gebied van op ethernet gebaseerde industriële communicatie en een toonaangevende leverancier van IO-Link masters. Voor Pepperl+Fuchs betekent dit een versterking van haar positie als systeemaanbieder in de IO-Link-sector, want het is het eerste bedrijf dat IO-Link masters met een OPC UA interface kan aanbieden.

OPC UA is een ethernet-gebaseerd communicatieprotocol en garandeert een eenvoudige en flexibele methode voor de communicatie tussen machines of tussen een machine en de cloud. OPC UA kenmerkt zich door zijn onafhankelijkheid van merken, wat klanten een ongelooflijke flexibiliteit biedt bij het ontwerpen van hun IoT-systemen. Ze kunnen zelf volledig vrij hun platform kiezen dat ze wensen te gebruiken.

Dankzij de combinatie van OPC UA en IO-Link opent Pepperl+Fuchs compleet nieuwe mogelijkheden voor end-to end, transparante en naadloze communicatie van het laagste veldniveau tot in de cloud. IO-Link functioneert als de interface voor de identificatie-, diagnose- en parameterdata van de sensortechnologie, OPC UA biedt vervolgens de perfecte oplossing voor de volledige en parallelle overdracht van deze gegevens naar PC- of cloudgebaseerde systemen met tijdskritische controlecommunicatie. Dit is de enige manier om een bredere visie op Industrie 4.0 te realiseren, waarbij gedetailleerde gegevens op het laagste veldniveau verzameld worden en doelgericht worden geëvalueerd.

Meer informatie

Leer meer over netwerksystemen in de procesindustrie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.