imc Test & Measurement sluit zich aan bij Battery Ventures

imc Test & Measurement

imc Test & Measurement GmbH (imc), een fabrikant van productieve test- en meetinstrumenten, sluit zich aan bij het Test & Measurement-platform van Battery Ventures – een technologiegerichte investeringsmaatschappij. Op 31 maart 2021 zijn overeenkomsten getekend om 100% van de imc-aandelen over te dragen aan Battery. Het platform omvat al de volgende toonaangevende merken: Audio Precision, de in de VS gevestigde fabrikant van audiomeet- en testapparatuur, en de Deense fabrikant van meetmicrofoons GRAS Sound & Vibration. imc vult dit platform aan als een toonaangevend data-acquisitie- en meetbedrijf en verbreedt de focus van audio-meetoplossingen naar een holistisch portfolio van meet- en testoplossingen. Mike Flaherty leidt de organisatie als Platform CEO.

imc werd in 1988 in Berlijn opgericht, fuseerde in 2018 met zijn jarenlange verkooppartner imc Test & Measurement uit Friedrichsdorf en heeft momenteel wereldwijde dochterondernemingen in China, de VS, Frankrijk, Zwitserland, Zuid-Korea en Nederland. Sinds de oprichting staat imc voor innovatieve oplossingen voor veeleisende test- en meettaken in onderzoek, ontwikkeling en productie. De klanten komen uit de automobiel- en machinebouw, lucht- en ruimtevaart, spoorwegindustrie en windenergie. Door samenwerkingen en overnames heeft het bedrijf zijn portfolio in het verleden continu uitgebreid, met als doel maatwerkoplossingen te creëren voor zoveel mogelijk meet- en testtaken.

Door de fusie met Battery en als onderdeel van het “Test en Meet” Platform zal imc nog beter aan deze vraag kunnen voldoen. Samen met Audio Precision en GRAS biedt het platform het meest uitgebreide assortiment test-, meet- en analyseoplossingen voor onderzoek, ontwikkeling en productie op het gebied van audiotesten, thermische testen, duurzaamheidsanalyse, voertuigdynamica, vermogensmeting, geluid en trillingen als evenals componenttests zoals testbanken voor elektromotoren.

Kai Gilbert, CEO van imc, licht toe: “Als onderdeel van het platform van bedrijven zal imc in de toekomst profiteren van de zakelijke en technologische synergieën en zal het zijn klanten een nog uitgebreider scala aan oplossingen kunnen aanbieden. De internationale structuur creëert aanzienlijk betere groeimogelijkheden voor imc – vooral in de belangrijkste markten ter wereld. “

En Mike licht toe: “imc heeft in de afgelopen jaren uitzonderlijk goed gepresteerd en we geloven dat de samenwerking met Battery en het test- en meetplatform het vermogen van het bedrijf om te groeien zal versnellen. Er zijn grote kansen om uit te breiden naar nieuwe markten, nieuwe toepassingen, nieuwe oplossingen aan te bieden en een breder scala aan klanten wereldwijd te bedienen. De ervaring en financiële steun van Battery Ventures zullen ons allemaal helpen die kans te grijpen. “

Sinds 2003 heeft Battery meer dan 50 industriële gerelateerde transacties voltooid in de VS en Europa en blijft het zijn investeringen in industriële technologiemarkten uitbreiden. Klik hier voor de volledige lijst van batterijportfoliobedrijven.

Over Battery Ventures

Battery werkt samen met uitzonderlijke oprichters en managementteams die categoriebepalende bedrijven ontwikkelen in markten zoals software en services, bedrijfsinfrastructuur, online marktplaatsen, IT in de gezondheidszorg en industriële technologie. Opgericht in 1983, ondersteunt het bedrijf bedrijven in alle stadia, variërend van start-up, groei tot en met buyout, en investeert het wereldwijd vanuit kantoren in Boston, San Francisco, Menlo Park, Israël, Londen en New York.

Over imc Test & Measurement

imc Test & Measurement GmbH produceert en levert oplossingen voor productieve test- en meetsystemen voor onderzoek, ontwikkeling, service en productie en bedient klanten in automotive, machinebouw, spoorwegen, lucht- en ruimtevaart en energie. Klanten gebruiken imc-meetapparatuur, softwareoplossingen en testbanken om prototypes te valideren, producten te optimaliseren, processen te monitoren en inzichten te verkrijgen uit meetgegevens. imc ontwerpt en produceert ook kant-en-klare testbanken voor elektromotoren, maakt consequent zijn belofte van “productive testing” waar en biedt innovatieve oplossingen voor industrie 4.0, het Internet of Things (IoT) en slimme data-analyses. Nationaal en internationaal profiteren imc-klanten van deskundige verkoop en service.

Meer informatie: imc Test & Measurement

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie