Hoogtepunten voor Automatica Sprint

Augmented reality-platform robot Robot Trends in robotica

Het online event Automatica Sprint voor robotica en automatisering van Messe München breidt het portfolio uit met een nieuw aanbod

Automatica Sprint biedt de robotica- en automatiseringsindustrie van 22 tot 24 juni 2021 een ontmoetingspunt uitwisseling, kennis en business. Centraal in het digitale format staan de oplossingen en producten van ongeveer tachtig exposanten. Tot de internationale vertegenwoordigers van de industrie behoren ABB, Basler, Bosch Rexroth, Epson, Fanuc, Festo, Hahn Automation, IDS, Kuka, Manz, MVTec, Schaeffler, Schunk, Siemens, Stäubli, Teamtechnik, Universal Robots en Yaskawa.

In de individuele ‘brand rooms’ van de bedrijven hebben deelnemers de mogelijkheid om gedetailleerde informatie in te winnen en via verschillende kanalen in direct contact te komen met de exposanten. Naast deze digitale stands van bedrijven biedt Automatica Sprint een divers ondersteunend programma over ontwikkelingen en trends in de automatiseringsbranche.

Congresprogramma

De bedrijfssessies bieden inzicht in nieuwe ontwikkelingen en innovaties in de sectoren van de belangrijkste spelers. De sessies variëren van gespecialiseerde lezingen tot live productpresentaties en paneldiscussies over onderwerpen als cobots, slimme productie, connectiviteit, energie-efficiëntie en kunstmatige intelligentie. Daarnaast zijn er dagelijks gespreksrondes met experts uit de branche over onderwerpen als G5, robotica in middelgrote bedrijven of industriële beeldverwerking.

Zo gaat de (in het Engels te houden) paneldiscussie ‘Applying AI – How to create responsible technological innovations that promote wellbeing’ over het gebruik van technische innovaties zoals AI die worden geassocieerd met ethische, sociale, politieke en juridische uitdagingen.

Een ander hoogtepunt van het ondersteunende programma is de virtuele demonstrator voor OPC UA-technologie. Het gaat om een digitale weergave van een assemblagemachine waar beursbezoekers zich virtueel in kunnen onderdompelen. Op deze manier kunnen onzichtbare processen in de echte machine, zoals communicatie tussen de afzonderlijke elementen, worden getraceerd en het concept van een ‘digitale tweeling’ verduidelijken.

Munich_i

Onderdeel van dit format is ook Munich_i, een nieuw gecreëerde platform voor robotica en kunstmatige intelligentie. Het nieuw gecreëerde evenement omvat vier elementen: de hightech-top, de AI.Society, Robothon en het Munich_i robotrijbewijs.

De virtuele hightech-top op 22 juni staat in het teken van de interactie van menselijke en kunstmatige intelligentie op het gebied van werk, gezondheid en mobiliteit. Op alle drie de dagen van het evenement zullen, als onderdeel van de digitale tentoonstelling AI.Society, startende bedrijven en leerstoelen van de TU München laten zien welke toepassingen van kunstmatige intelligentie al hun weg hebben gevonden naar het dagelijks leven.

De Robothon ontwikkelaarscompetitie is op zoek naar de creatieve geesten van morgen. Op 22 juni kent een onafhankelijke jury de winnaar van de challenge toe. Het Munich_i robotrijbewijs combineert theorie en praktijk. In de context van online workshops, gericht op geïnteresseerde kinderen, jongeren en volwassenen, laten concrete toepassingsvoorbeelden zien hoe robotica ons dagelijks leven in de toekomst gemakkelijker kan maken.

Meer informatie over Automatica Sprint en Munich_i is online beschikbaar.

Bron: Robot Magazine

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie