Coronavirus zorgt voor uitstellen vakbeurzen

Coronavirus productie omgeving

Messe Düsseldorf stelt eigen vakbeurzen uit door Coronavirus

Door het Coronavirus stelt Messe Düsseldorf GmbH vakbeurzen ProWein, Wire, Tube, Beauty, Top Hair en Energy Storage Europe uit. In nauwe samenwerking met alle betrokken partners zal het bedrijf snel alternatieve beursdata bespreken om te garanderen dat de planning op betrouwbare wijze kan worden uitgevoerd.

De Messe Düsseldorf volgt daarbij de aanbeveling van het crisismanagementteam van de Duitse regering om bij een risico-evaluatie van grote evenementen rekening te houden met de principes van het Robert Koch Instituut. Op basis van deze aanbeveling en de recente aanzienlijke toename van het aantal besmette personen met het Coronavirus, ook in Europa, heeft de Messe Düsseldorf de situatie opnieuw beoordeeld. Daarbij komt nog de onzekerheid van talrijke exposanten en bezoekers van de evenementen in maart en de gecompliceerde reissituatie, vooral voor internationale klanten.

Werner M. Dornscheidt, CEO van de Messe Düsseldorf GmbH: “Onze klanten, partners en medewerkers vertrouwen ons. Niet alleen als het gaat om de professionele en succesvolle afhandeling van grote internationale vakbeurzen in Düsseldorf. Zij kunnen dit vertrouwen ook hebben wanneer wij in het belang van hun veiligheid beslissingen nemen over kritieke situaties zoals het Coronavirus”.

“Deze beslissing was niet gemakkelijk voor alle betrokkenen”, zegt Thomas Geisel, burgemeester van de stad Düsseldorf en voorzitter van de raad van commissarissen van de Messe Düsseldorf GmbH. “Maar het uitstel van vakbeurzen is op dit moment noodzakelijk voor de Messe Düsseldorf en haar klanten gezien de steeds dynamischer wordende ontwikkelingen van het Coronavirus”.

Er zijn momenteel geen plannen om de grote vakbeurzen interpack en drupa, die in mei en juni in Düsseldorf worden gehouden, uit te stellen. “Natuurlijk nemen we ook hier de vragen van onze klanten over het coronavirus zeer serieus”, zegt Dornscheidt, “dus we zullen de situatie tijdig opnieuw evalueren in overleg met de gezondheidsautoriteiten en partners om de juiste beslissingen te kunnen nemen”.

Meer informatie

Lees ook:
Vakbeurzen Wire, Tube en Valve World Expo
Impact coronavirus op de technologische industrie
Hannover Messe 2020 krijgt vernieuwde opzet

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.