Food Technology gaat verder als Food Tech Event

Food Tech Event

De technologische vooruitgang in de voedsel- en drankenindustrie krijgt in 2024 een krachtig podium. Mikrocentrum, een gezaghebbende platformorganisatie in de hightech- en maakindustrie, heeft aangekondigd dat de eerstvolgende editie van de bekende vakbeurs ‘Food Technology’ voortaan onder de vlag van ‘Food Tech Event’ zal varen. Deze herbenaming signaleert een gedurfd engagement: de nadruk leggen op de technische toepassingen en machinebouw die de voedings- en drankenproductie revolutioneren.

Een praktijkgerichte benadering van hedendaagse technische uitdagingen

Het Food Tech Event richt zijn vizier niet enkel op de verre toekomst van voedsel, maar op de technische oplossingen die nu en morgen relevant zijn. Volgens Judith van den Nieuwenhuijzen, Programmamanager Food Tech Event bij Mikrocentrum, spelen voedselproducenten en verwerkers in op een dynamische samenleving. Het streven naar voedsel dat zowel constant beschikbaar, gezonder, smaakvoller als langer houdbaar is, stelt deze bedrijven voor significante uitdagingen. Ze benadrukt hoe technische oplossingen hierbij niet enkel gewenst, maar vaak onmisbaar zijn.

Centrale thema’s die de toekomst van de voedselindustrie vormgeven

Onder het bezielende motto “Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie” belicht het Food Tech Event zes cruciale thema’s. Van den Nieuwenhuijzen geeft aan dat deze thema’s reflecteren waar de voedings- en drankenindustrie momenteel technische hobbels ervaart. Het evenement biedt daarbij niet alleen inzicht, maar ook concrete ontmoetingsplaatsen voor de hightech- en maakindustrie. Onder deze thema’s vallen onderwerpen zoals machinebouw, voedselveiligheid, digitale en geautomatiseerde oplossingen, kwaliteitsbeheer en energiemanagement.

Unieke kansen op de beursvloer

De beursvloer van het Food Tech Event belooft een bruisend middelpunt te worden. Ruim 100 bedrijven en organisaties krijgen hier de kans hun innovaties en technische oplossingen te belichten. Unieke initiatieven zoals de Demo Area en Young Talent Area beloven bezoekers een interactieve ervaring, terwijl gespecialiseerde netwerken zoals het Hygienic Design Network hun expertise en inzichten delen.

Wie bezoekt het Food Tech Event?

Het bezoekersprofiel van het evenement is divers en rijk aan expertise. Technische professionals uit productie- en verwerkingsbedrijven vormen de kern, variërend van productie- en teammanagers tot engineers en inkopers. Het Food Tech Event streeft ernaar deze professionals een holistisch overzicht te bieden van de nieuwste technologieën en oplossingen voor hun vakgebied.

Voor wie is het Food Tech Event bedoeld?

Exposanten variëren van machine- en apparatenbouwers tot specialisten in digitalisering, koeltechniek en energietransitie. Dit evenement biedt een ongeëvenaard platform voor bedrijven, kennisinstellingen en onderwijsinstellingen die actief zijn op het snijvlak van technologie en voedselproductie.

De weg vooruit: Mikrocentrum en EVMI

Eerder werkten Mikrocentrum en het vakblad EVMI samen voor de Food Technology beurs. Toch hebben ze besloten om voor de 2024-editie niet samen te werken. Desondanks erkennen beide partijen de waarde van hun samenwerking. Ze blijven partners op andere gebieden. Bovendien blijft EVMI de mediapartner voor deze vakbeurs. Technologie en voedselproductie komen sneller dan ooit samen. Daarom biedt het Food Tech Event een cruciale ontmoetingsplek voor professionals.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.