Extra ondersteuning voor economische groeikansen Brainportregio Eindhoven

Eltrex Motion Brainport Brainportregio

De Brainportregio Eindhoven verwacht de komende jaren een verdere sterke groei van economische activiteiten. Hiervoor zijn meer dan 70.000 banen, 60.000 woningen, nieuwe én verbeterde bestaande spoorlijnen, wegen en fietspaden nodig. Het kabinet en de Brainportregio (provincie, gemeenten, bedrijven, kennisinstellingen) hebben vandaag bekend gemaakt tot 2030 bijna € 1,6 miljard in bereikbaarheid te gaan investeren.

Noord-Brabant, met de Brainportregio als innovatief middelpunt, is jaarlijks goed voor bijna een kwart van de Nederlandse uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling. Bedrijven, kennisinstellingen en overheden investeren in deze regio de komende jaren volop extra in bijvoorbeeld de innovatieve high tech (maak)industrie en digitale technologieën. Deze groeimogelijkheden verbeteren ook de wereldwijde kennispositie van Nederland en de Europese Unie. Ook vermindert zo de afhankelijkheid van technologieën en grondstoffen uit derde landen.

Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat): “Het kabinet heeft grote ambities neergelegd om onze economie te versterken. Dat doen we door bijvoorbeeld samen met regio’s en bedrijven meer dan ooit te investeren in innovatie, hightech, verduurzaming en digitalisering van de industrie. Maar zonder bereikbaarheid kunnen ondernemers niet aan de slag. De nu aangekondigde miljardeninvesteringen in de Nederlandse infrastructuur gaan die economische groeikansen en werkgelegenheid op lange termijn mogelijk maken. Zeker daar waar de grote mogelijkheden liggen zoals in de Brainportregio Eindhoven.”

Het kabinet heeft in het coalitieakkoord € 7,5 miljard vrijgemaakt om nieuwe woonwijken bereikbaar te maken. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft vandaag uiteengezet waarin de Rijksoverheid samen met provincies en gemeenten gaat investeren in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).

Bron: Rijksoverheid

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.